Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Augusztus 31. 10:08, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Vasárnap véget ért a ceglédi, 100a vonal bevezető szakaszának felújítása

Vasárnap véget ért a ceglédi, 100a vonal bevezető szakaszának felújítása

Megszűntek a sebességkorlátozások

A Nyugati pályaudvartól Városliget elágazásig tartó bevezető vágányszakasz felújítása augusztus 30-án befejeződött. A felújítás miatt fennálló menetrendi korlátozások augusztus 31-én hajnali négykor véget értek, a vonatok hétfő reggel már a felújított vágányokon közlekednek. A Nyugati tetőszerkezetének felújítása miatt azonban a ceglédi elővárosi és a záhonyi sebesvonatok menetrendje változik augusztus 31-től december 4-ig.

A májustól augusztus végéig tartó munkálatok keretében a ceglédi (100a) vonal Nyugati pályaudvar és Városligeti elágazás közötti szakaszán 5,6 kilométeren átépítették a vágányokat, számos váltót kicseréltek, a távközlési eszközök, a biztosítóberendezések és a felsővezeték karbantartását is elvégezték a MÁV FKG szakemberei. A felújításba vont vágányokkal és kitérőkkel összefüggésben a meglévő váltófűtési rendszereket is korszerűsítették, ennek köszönhetően a váltók már nem fognak lefagyni a téli időszakban. A munkálatoknak köszönhetően megszüntethetők a sebességkorlátozások, így várhatóan a menetrend szerinti közlekedés is javulni fog ezen a szakaszon.

Megújult pályaszakasz Városligetnél

Az augusztus 31-én hajnali üzemkezdettől érvényes menetrend alapján a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon közlekedő sebesvonatok Zugló megállóhelyről indulnak és oda érkeznek a Nyugati pályaudvar helyett. A sebesvonatokhoz a Nyugatiból Zuglóig az InterCity és elővárosi vonatokkal utazhatnak. Zuglóból ugyancsak igénybe vehetők a Nyugatiig az IC és elővárosi vonatok. Vasárnaponként a Záhonyból 13:03-kor és 15:03 induló sebesvonat, a Nyíregyházáról 17:01 órakor induló Televonat, továbbá a Zajtáról 14:34-kor induló Hétmérföldes sebesvonat a Nyugati pályaudvarig közlekedik.

Munkanapokon a Szolnokról 5:40-kor induló gyorsított vonat Zuglóig közlekedik. A Szegedről 4:34-kor induló gyorsvonat a Nyugati pályaudvarra érkezik. Zuglóból indul 17:34-kor Szolnokra egy gyorsított vonat hétfőtől csütörtökig.

A vágányzár miatt a Budapest-Nyugati–Zugló szakaszon kimaradó feláras vonatok helyett a közel azonos időben induló pót-és helyjegyköteles vonatokat is igénybe vehetik az utasok, felár megfizetése nélkül. A BKK M3-as metró felújítása miatt a közlekedés zavartalan biztosítása érdekében az érvényes BKK bérlettel rendelkező utasok részére bevezetett felármentesség továbbra is érvényben marad. Az adott vonatra érvényes felárral nem rendelkező utas, a vonaton legfeljebb a menetjegyén feltüntetett kocsiosztályon, a szabadon maradt helyet foglalhatja el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.