Városlista
2021. március 8, hétfő - Zoltán

Hírek

2020. December 18. 17:09, péntek | Belföld
Forrás: mti

Vasárnap egész napos műsorfolyammal zárul a közmédia jótékonysági kampánya

Vasárnap egész napos műsorfolyammal zárul a közmédia jótékonysági kampánya

Vasárnap egész napos műsorfolyammal zárul a Jónak lenni jó!, amely idén az Együtt az Autistákért Alapítvány javára gyűjt. A közmédia jótékonysági kampányában eddig már több mint 51 millió forint gyűlt össze

- hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Siklósi Beatrix projektvezető, a Kossuth rádió csatornaigazgatója a műsorban elmondta: tavaly 20 millió forinttal kezdték az egész napos műsorfolyamot, most megduplázták ezt az összeget. Ez azt bizonyítja, hogy az emberekben megvan az az erő, hogy nyissanak és megpróbáljanak másoknak is segíteni.

Kiemelte: a Jónak lenni jó! évről évre visszajelzést ad a társadalomnak arról, hogy jó ügyekért össze tudunk fogni. A társadalmi szerepvállalást szeretnék a cégeknél is erősíteni, továbbra is várják a cégek csatlakozását - tette hozzá.

Mint mondta, a műsorban a közönség találkozhat Miklósa Erikával, Rúzsa Magdival, Ákossal, Kökény Attilával és Vastag Csabával is.

Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke felidézte: 2018-ban ambíciózus célt tűztek ki maguk elé és a Jónak lenni jó! című műsornak köszönhetően már bejelenthetik, hogy 2021 tavaszán meg tudják nyitni az autista mintaházat, amely diagnosztikai és terápiás centrum lesz.

Elmondta: az autizmus területén segíteniük kell a gyermekeket, hogy minél hamarabb megkapják a pontos diagnózist és a családokat, hogy egy megváltozott élethelyzethez alkalmazkodni tudjanak. Ehhez fog segítséget nyújtani a központ.

Arról beszélt, hogy az autizmus eddig nem kapott elég nagy figyelmet, pedig nagyon sok családot érint. Alapítványuk egyik legfontosabb célja az edukáció - mondta, hozzátéve: sok pozitív visszajelzést kaptak arról, hogy az autizmust választotta a közmédia a támogatott területnek, és beszélhetnek a témáról, a családok és a gyerekek problémáiról.

A közmédia Jónak lenni jó! egész napos műsorfolyama december 20-án, vasárnap immár kilencedik alkalommal várja a nézőket és a hallgatókat. A jótékonysági kampány támogatói egy autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulhatnak hozzá. A 13616-as adományvonal tárcsázásával vagy sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 07. 18:16, vasárnap | Belföld

Az üzletek online továbbra is nyitva tarthatnak

A járvány óriási hullámban tört Európára, így Magyarországra is, ezért kell zárni, de az üzletek online továbbra is nyitva tarthatnak, az interneten mindent meg lehet vásárolni

2021. Március 07. 17:08, vasárnap | Belföld

M1: jól haladnak az oltással

Országszerte jól haladnak az oltások beadásával - ez derült ki az M1 csatorna vasárnap délelőtti helyszíni tudósításaiból.

2021. Március 07. 16:01, vasárnap | Belföld

Több mint 980 ezer embert már beoltottak Magyarországon

Több mint 980 ezer embert már beoltottak Magyarországon - közölte vasárnap a koronavirus.gov.hu.

2021. Március 07. 15:08, vasárnap | Belföld

Országszerte kitisztult a levegő

Országszerte kitisztult a levegő azután, hogy ismét több napon keresztül volt magas a légszennyezettség a szálló por miatt.