Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. November 25. 10:58, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Vásárhelyiek látogattak Vásárhelyre

Vásárhelyiek látogattak Vásárhelyre

Testvériskolák pedagógusai a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton

A hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola meghívására érkezett a vendégségbe a délvidéki testvérintézmény, a torontálvásárhelyiMoša PijadeÁltalános Iskola tanárdelegációja. A vendégek vásárhelyi kollégáikkal közösen keresték fel a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlatot.

Máté Lajos,a Moša PijadeÁltalános Iskolamatematikatanára elmondta, a hat torontálvásárhelyi pedagógus a hódmezővásárhelyi iskola báljára kapott meghívást, de fontosnak tartották felkeresni az Őszi Tárlatot, majd a református ótemplomba is ellátogattak.

Torontálvásárhelyt hódmezővásárhelyi családok alapították 1792-ben, s a délvidéki település református közössége testvérgyülekezete az ótemplom hitközségének.Máté Lajos, aki a torontálvásárhelyi egyházközség gondnoka is, hozzátette: azért is fontos számukra Hódmezővásárhely legrégebbi épülete, az ótemplom felkeresése, mert amikor őseik útra keltek, a 214 család annak idején az ótemplomban vett áldást.

A délvidéki vendégeket és a vendéglátó hódmezővásárhelyi pedagógus kollégáikat Gál Petra, a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat kurátor asszisztense kalauzolta a kiállításon, felhívva a figyelmet, hogy a december 1-jéig látogatható tárlat zárónapján, 15 órakor kezdődő finisszázsonaz idei tárlat fődíjasa, Szabó Klára Petra képzőművész mutatja be a képzőművészeti seregszemle alkotásait az érdeklődőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.