Városlista
2020. március 30, hétfő - Zalán

Hírek

2016. Május 25. 14:54, szerda | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző

Vásárhelyi Szimpóziumok 2015

Vásárhelyi Szimpóziumok 2015

Művészek és alkotások találkozója szombaton az Alföldi Galériában.

Közös beszámoló kiállítása nyílik a három hódmezővásárhelyi művészeti szimpóziumnak 2016. május 28-án délután négy órakor az Alföldi Galériában. Az eseményen köszöntőt mond Vágó János települési képviselő, a hangulatról a Jazz-A-Ma-Zazz zenei formáció gondoskodik. A szombaton nyíló tárlat igazi kuriózumnak számít, hiszen együtt mutatkoznak be a 2015. évi fotó-, kerámia- és festőszimpóziumon készült alkotások a Kossuth téri kiállítóhely földszinti termeiben.

Közel két évtizedes múltra tekint vissza Hódmezővásárhelyen a művészeti szimpóziumok sora: évről-évre elismert ipar-, fotó és képzőművészek alkotnak több héten át a városban. A tavalyi „együttgondolkodások” eredményeit egy közös kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők az Alföldi Galériában. A látogatók megláthatják, hogy értelmezte a 18. Kerámia Szimpózium tizenhárom résztvevője az Európa közepén témát, és miként "öntötték anyagba" a művészek az itt szerzett inspirációkat. A fotószimpózium alkotói a Tisza holtága mentén készítették el fényképsorozataikat. A kiállítás címéül nem véletlenül választották a Hommage á Nagygyörgy Sándor-t, ugyanis a vásárhelyi születésű neves természetfotós alkotásaival együtt mutatják be a Mártély ihletésére készült közel félszáz művészi felvételüket. A 17. Vásárhelyi Képzőművészeti Szimpóziumon résztvevő tíz alkotó Vásárhelyi Pannó címmel közös vászonra közösen alkotva készített el egy művet, melyet az egyéni munkáikkal együtt tekinthetnek meg a Kossuth téri kiállítóhelyre betérők. A 2015. évi vásárhelyi szimpóziumok alkotásaiból nyíló tárlat július 10-ig látogatható az Alföldi Galéria földszintjén.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 27. 10:24, péntek | Helyi

Meghosszabbította a vasúttársaság a nemzetközi jegyek díjmentes visszatérítését

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, a külföldi vasúttársaságok által meghozott vagy kilátásba helyezett intézkedések miatt a MÁV-START

2020. Március 27. 10:20, péntek | Helyi

A hétvégi óraátállítás néhány éjszakai belföldi és nemzetközi vonatot érint

Március 29-én, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonat menetrendjét befolyásolja.

2020. Március 27. 10:18, péntek | Helyi

Tíz százalékos kedvezmény elektromos autót bérlő vasúti bérleteseknek

- Alternatíva a budapesti tömegközlekedés helyett -

2020. Március 27. 06:00, péntek | Helyi

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.