Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Augusztus 26. 15:38, szerda | Belföld
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Vásárhelyi doyenek

Vásárhelyi doyenek

Kiállítás a Tornyai János Múzeum gyűjteményéből Budapesten.

A hódmezővásárhelyi festőiskola legendás művészeinek és kiválóságainak alkotásaiból nyílik kiállítás Vásárhelyi doyenek címmel augusztus 28-án, pénteken 18 órakor Budapesten, az Art IX-XI. Galériában. A tárlatot Nagy Imre művészettörténész, a Tornyai János Múzeum igazgatója nyitja meg a Bartók Béla úti kiállítóhelyen.

(Fejér Csaba Vak hordár)

A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum képzőművészeti gyűjteményéből válogatott kiállításon Csikós András, Csikós Miklós, Darvassy István, Endre Béla, Fejér Csaba, Fodor József, Frank Frigyes, Fülöp Erzsébet, Füstös Zoltán, Fekete János, Hézső Ferenc, Holler László, Juhász Sándor, Kajári Gyula, Kéri László, Kohán György, Németh József, Kurucz D. István, Kovács Mári, Szalay Ferenc és Tornyai János mintegy kéttucatnyi remekműve szeptember 20-ig tekinthető meg a Bartók Béla út 1 szám alatt.

(Németh József - Anya gyermekkel)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el