Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 06. 07:36, péntek | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Vásárhelyi diákok a dóci lőtéren

Vásárhelyi diákok a dóci lőtéren

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségéhez tartozó lőtéren kispuska lövészeten vettek részt június elején a Katona-Suli programban tanuló diákok.

Dócon, a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai közül tizenöten lőhettek a 22-es kaliberű TOZ-17 típusú kispuskával, amelyet Magyarországon alapvetően sportlövészetre használnak, de ez a típus a célzás és a lövészet alapjainak elsajátításához is tökéletesen alkalmas.

A versenyeknél is használatos céllapokat 25 méterre helyezték el és mindenki tíz lőszert kapott. Az értékelésnél a megfelelt osztályzat eléréséhez a fekete körön belül legalább két találatot kellett szerezni. A lőtéren a teljes osztály kint volt, de csak azok lőhettek, akik részt vettek a lövészetet előkészítő foglalkozáson, ahol a diákok megtanulták azokat a minimális követelményeket, amelyek nélkül egy katona nem lőhet: a biztonsági rendszabályok mellett a fegyver működési elvének, illetve az adott lőgyakorlat alapvető alaki szabályainak a megismerését. Hazadi János őrnagy, a KatonaSuli programban résztvevő tanárként elmondta, hogy az összes évfolyamnál arra törekszenek, hogy a tanévzáró program mindig a lövészet legyen.

Hazaindulás előtt az osztálynak még lehetősége nyílt arra, hogy a lőtéren tartózkodó 62. Lövészzászlóalj lövész katonáinak, valamint az alegység harcjármű irányzóinak a lövészete mellett, a mesterlövészek gyakorlását is megnézze.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.