Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 17. 12:58, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Vásárhely múltjával ismerkedtek a Citroën-találkozó résztvevői

Vásárhely múltjával ismerkedtek a Citroën-találkozó résztvevői

A Tornyai János Múzeum és az Alföldi Galéria kiállításait is felkeresték a 14. alkalommal megrendezett Citroënek Országos Találkozójára érkezett autótulajdonosok,

akik az idén százéves autómárka több mint százhúsz példányát mutatták be Hódmezővásárhely főterén, közöttük az 1925-ben gyártott B10-es modellt.

A Citroën-barátok Gál Petra, a Tornyai János Múzeum művészettörténész-gyakornokának tárlatvezetésével ismerhették meg a közgyűjtemény százötven éve született névadójának festészetét bemutató kiállítását, külön figyelmet szentelve a Tornyai által a francia fővárosban festett Este (Párizs) című akvarelljének.

A Citroënek szerelmesei az Alföldi Galériában tett látogatásukon a Plohn család fényképészműhelyének hetvenöt évét bemutató tárlatot is megtekintették. Az oldtimer gépjárművek tulajdonosait különösen a Plohn József által használt matuzsálemi korú fényképezőgépek érdekelték, amelyekről Elek András, a múzeum munkatársa elmondta, hogy mindkét képrögzítő berendezés ma is üzemképes és a Múzeumok Éjszakáján beállított fotókat fognak készíteni velük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.