Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Május 09. 10:01, szerda | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Vas Péter: ”Győzelemmel búcsúznánk!”

Vas Péter: ”Győzelemmel búcsúznánk!”

9 pontos vereséget szenvedett az NBI B felsőházának 13. helyéért folyó párharcot a Győr otthonában a Kosársuli.

A két győztelemig tartó párharc második felvonását szombat este 18:30-kor rendezik a Hódtói Sportcsarnokban. Vas Péter, a hazaiak "cséká"-ja azt mondja, mindenképpen győzelemmel búcsúznának a közönségüktől, vele beszélgettünk röviden a meccs előtt.

- Nem sok különbség van a 13. és a 14. hely között, ráadásul az alsóházba csúszás is biztos már. Van még tétje a hétvégi mérkőzésnek?
- Természetesen van! Nem így terveztük a szezont, tudtuk, hogy bődületesen nehéz lesz, hiszen itt már nem csak 4-5 jó csapattal kell bajnokságot játszani, hanem 10-12 szinte azonos erősségű együttes ellen, ez tényleg az elit. Mindez azonban nem változtat azon, hogy nem jött össze a legjobb 8-ban, de még a 10-ben sem maradni. Ez viszont már teljesen lényegtelen, hiszen szombaton azokért kell játszanunk, akik a rössz idény ellenére is kitartottak mellettünk: több százan szurkoltak érünk minden hazai bajnokin a kudarcok ellenére is. Nekik szeretnénk törleszteni, nagyon hálásak vagyunk a kitartásukért!

- Nem szeretnék sokat foglalkozni az idei idényel, de egy kérdésre már biztosan tud választ adni. Hogyan sikerült az utolsó helyen zárni az alapszakaszt?
- Ennek szerintem nagyon sok összetevője van. Ezek közül az egyik a már említett bombaerős mezőny. Emellett nem volt sok szerencsénk sem, hiszen nem volt állandó a keretünk sem, szinte mindig sérült volt valaki. Rossz volt a sorsolásunk is, 4 nagyon erős csapattal csaptunk össze az elején, és a sok vereség az önbizalmunknak sem tett jót. Tavaly nagyon jól kezdtünk, ami megalapozta a folytatást. Most mi kerültünk nehéz helyzetbe, és utána már nem találtuk magunkat... Jó péld erre az is, hogy múlt héten Győrben az utolsó negyedben senki sem mert vállalni a döntő helyzetekben, meg is lett az eredménye...

- Hogyan a tovább?
- Az első csalódottságon túl már kicsit a következő szezonra kacsintgatunk. A zöld jelölésű, alsóház sem olyan egyszerű, de azt hiszem sok tapasztalatot gyűjtöttünk ebben az évben. Ha tudunk tanulni mindebből, akkor a következő évben sikeresebbek lehetünk eggyel lentebb. Viszont ne rohanjunk ennyire előre, hiszen a győriek a sorosak! Bár 13-as nem szerencsés szám, most viszont mindenképpen meg akarjuk csípni legalább ezt a helyezést!

A Hódtói Sportcsarnokban a május 8-én szombaton 18:30-kor kezdődő Kosársuli-Győr mérkőzésre sem kell belépőjegyet váltani az MMBF Földgáztároló Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. támogatásának köszönhetően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: