Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Március 29. 17:01, kedd | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófelelős, Fotó: Török Attila

Változik a Hód-Futófesztivál útvonala

Változik a Hód-Futófesztivál útvonala

Március 31-én lehet utoljára kedvezményesen nevezni a II. Hód-Futófesztiválra, melynek fővédnöke Almási István polgármester lesz.

Egyre nagyobb az érdeklődés a verseny iránt, ahol négy táv közül választhatnak az indulók. Fontos információ, hogy a Hódi Pál utcán zajló építési munkálatok miatt változik a tervezett útvonal.

A legnagyobb változás a 7 kilométeres körön lesz: az építkezés miatt a sétálóutcán fordítót alakítanak ki, ott két irányban futnak a versenyzők. Emellett a Nagy András János utcán az Erdő utca helyett a Gosztonyi József utcán halad az útvonal, míg a 3,5 kilométeren az Oldalkosár utca helyett a Somogyi és Ipoly utcákat érinti, ezen kívül a Szent Antal és Mária Valéria utca is része lesz a távnak. A teljes útvonalak a fesztivál honlapján érhetők el.

Eddig összesen 550-en neveztek egyéni és csapat versenyben. A legnépszerűbb egyértelműen a félmaraton. A 21 kilométernél is hosszabb távot több mint kétszázan teljesíthetik majd Vásárhelyen egyéniben, de 42 csapat is rajthoz áll. Emellett 7, valamint 3,5 kilométeren várják a résztvevőket, a legkisebbek pedig 300 méteren mutathatják meg tudásukat. Úgy tűnik, hogy a fesztivál nem csak a megyében népszerű, mivel távolabbi településekről, így például Budapestről, Békéscsabáról, Nyíregyházáról, Törökszentmiklósról, sőt még a határon túlról sem lesz hiány versenyzőkből.

Mint azt már említettük, március 31-ig lehet kedvezményesen regisztrálni, de eddig a határidőig mondhatják le, vagy módosíthatják nevezésüket azok is, akik már korábban jelentkeztek. Nevezni továbbra is ahttp://www.hodfutofesztival.hu oldalon lehet. A verseny megrendezéséhez önkéntesek segítségét is várják. Ők április 10-ig jelentkezhetnek. A munkában való részvétel a középiskolások 50 órás közösségi szolgálatába beszámítható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére