Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Április 19. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Változékony idő várható a héten

Változékony idő várható a héten

Sok eső várható a következő napokban, de melegszik az idő, így ismét előfordulhatnak 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek. A hét második felében újabb hidegfront érkezik, de több lesz a napsütés

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a Dunántúl nyugati és középső részein, valamint északon estig tartósan borult, esős marad az idő. Máshol rövid időre kisüthet a nap, majd az átmeneti délelőtti csapadékszünet után záporok, északkeleten és délnyugaton zivatarok is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 7 fok között várható, az Északi-középhegység völgyeiben lehet a leghűvösebb. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Kedden reggelig a Nyugat-Dunántúlon még eshet az eső, majd napközben egyre több helyen alakul ki ismétlődő jelleggel zápor, elszórtan zivatar is. Hosszabb-rövidebb időre viszont mindenütt kisüthet a nap. A szél megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 1 és 6, délután többnyire 13 és 16 fok között valószínű.

Szerdán több helyen várható zápor, zivatar. Sokfelé élénk, helyenként erős, zivatarok környezetében akár viharos is lehet a szél. A leghidegebb órákban 0-6, napközben 16-19 fok lesz.

Csütörtökön egy hidegfront érkezésével többfelé valószínű zápor, zivatar, majd eső is. Kezdetben több helyen erős, zivatarok környezetében akár viharos is lehet a szél, majd mérséklődik a légmozgás. Hajnalban általában 1-7, délután többnyire 15-20 fok várható, de az északnyugati határ mentén kissé hűvösebb is lehet.

Pénteken egyre több helyen süt ki a nap. A nap első felében keleten is megszűnik a csapadék, ezt követően csak helyenként alakulhat ki futó zápor. Nagy területen megerősödik a szél. Hajnalban 4-10 fok lesz, délutánra 10-14 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton csak néhol alakulhat ki zápor, több órára kisüt a nap. A légmozgás élénk, olykor erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 12 és 16 fok között várható.

Vasárnap többórás napsütés várható, csapadékra nem kell számítani. A minimumok mínusz 2 és plusz 3, a maximumértékek 15 és 20 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;