Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Hírek

2021. Március 02. 11:08, kedd | Helyi
Forrás: Juhász Péter ǀ BUZZWORD Strategies

Valódi tartalom a hívószavak mögött: Partnerségben és értékközösségben a Highlights of Hungary és a KPMG

Valódi tartalom a hívószavak mögött: Partnerségben és értékközösségben a Highlights of Hungary és a KPMG

2021. február 25-én hirdették ki az idei Highlights of Hungary díjazottjait. A non-profit kezdeményezés kiemelt partnere az idén is a magyarországi KPMG.

Az együttműködés mögött az egyének, civilek és a küldetésvezérelt vállalatok közötti értékközösség húzódik. A Highlights of Hungary nagykövetei, a jelöltek, a szavazók és a KPMG is ugyanarra mondanak igent: a párbeszédre, egymás ötletének elismerésére és a különböző területeket összekapcsoló közösségekre.

2020 hívószava minden bizonnyal a küldetés (purpose) és a változáskezelés (resilience). A vezetési és szervezési szakértők ezzel a két szóval jellemzik azt a stratégiai megközelítést, ami a legjobb választás a pandémia utáni időszakban való érvényesülésre. A gazdasági és társadalmi környezet távlati, ám már ma aktuális kérdései a szervezeteket elgondolkodásra, cselekvésre késztetik a fenntarthatóságról. A vállalati állóképesség pedig a hiperváltozékony üzleti, politikai, társadalmi környezet kihívásaira adandó hatékony szervezeti reakciókban mérettetik meg.

Az idei Highlights of Hungary az eddigi legszélesebb körből vonultatott fel olyan kezdeményezéseket, amelyek a maguk kategóriájában mind üdítően újszerűnek hatnak, legyen az egy problémának a megoldása, valamilyen kulturális vagy sportteljesítmény, esetleg ezidáig tátongó piaci rés betöltése.

„A Highlights of Hungary küldetése mentén és nagykövetei ajánlásai által több tucat olyan szereplőre leltünk, akik rendkívül izgalmasan, az ember és jövőnk középpontba állításával kezelik a kortárs kihívásokat” – magyarázza Liptay Gabriella, a KPMG marketing és kommunikációs igazgatója, aki egykori nagykövetként egyénként is HoH ügye mögé állt az előző években. „Közös jellemzőjük, hogy bátran lépnek ki a keretek közül, tevékenységük távlati célja minden esetben a közjó, eközben kiteljesednek és sikeresek.”

Mindezen karakterjegyek és értékek a KPMG számára is fontosak! A skatulyák megtagadása, az üzleti és a társadalmi előnyök közös metszetének keresése fontos erények. A KPMG üzleti szereplőként és felelős vállalatként keresi az értékeivel azonos, színvonalas kezdeményezéseket, amelyeken keresztül a társadalom felé szólhat.

Mivel a fenntarthatósági szempontok fokozódó mértékben épülnek be a vállalati stratégiákba és a fenntartható fejlődés feltételezi az egyének és társadalmi közösségek szerepvállalását, ezért az idén a KPMG különdíja a körforgásos gazdaság szemléletét kívánja erősíteni. Immár 4. éve nyújt át a cég különdíjat egy-egy kiemelkedő projektnek. Korábban a Logiscool, a Gloveye, 2020-ban pedig a Van Helyed Alapítvány lett a díjazott.

2021-ben a KPMG Fenntarthatósági Különdíját a ’Felelős Gasztrohős - RAKUN dobozközösség’ projektnek ítélte a cég szakmai bizottsága. A projekt és a csapat célja a környezettudatos, felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetvédelmi törekvéseinek segítése a műanyag hulladékok kezelése, újrahasznosítása előmozdításával.

A partneri együttműködés és közösségvállalás a Highlights of Hungary-vel egy civil és üzleti találkozási platform, ahol a szereplők bemutatkozási és kommunikációs felületet biztosítanak a szűkebb és a tágabb társadalmi csoportjaik számára. A KPMG a munkatársai részére inspiráló és közösségteremtő beszélgetéssorozatot szervez, ahol megismerhetik a kollégák a „highlightsosokat”.

A KPMG Magyarországon:

A KPMG könyvvizsgálati, adóügyi és tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó független szakmai szolgáltatók globális szervezete. 146 országban és tartományban működünk, a 2020-as pénzügyi év adatai szerint közel 227 000 fő dolgozik tagtársaságainknál világszerte. Mindegyik KPMG-tagtársaság jogilag különálló gazdálkodó egység, és ilyenként határozza meg magát. A KPMG International Limited („KPMG International”) angol “private English company limited by guarantee” társasági formában működik. A KPMG International és kapcsolt gazdálkodó egységei ügyfelek részére nem nyújtanak szolgáltatásokat.

A magyarországi KPMG-tagtársaságoknál több mint 1400 fő dolgozik – a KPMG Hungária Kft. könyvvizsgálati szolgáltatásokat, a KPMG Tanácsadó Kft. tanácsadási szolgáltatásokat, a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda jogi szolgáltatásokat kínál magyar és multinacionális társaságoknak, kormányzati szerveknek és külföldi befektetőknek, míg a KPMG Global Services Hungary Kft. (KGSH) megfeleléssel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt multinacionális vállalatcsoportoknak több mint 35 országban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 15:47, kedd | Helyi

Bohócdoktorok finomságokkal segítik covid osztályokon küzdőket

A lelkes bohócdoktor csapat élelemmel, fertőtlenítőszerekkel, nassolnivalókkal megtömött csomagokat juttatnak a covid frontvonalon életünk megmentéséért küzdő egészségügyis hősöknek.

2021. Április 09. 11:41, péntek | Helyi

Az áprilisi menetrendmódosítással új dunántúli összeköttetések és a hazai turizmus fellendülését segítő újdonságok is érkeznek

A tavaly decemberben hatályba lépő menetrend számos fejlesztést hozott mintegy harminc vasútvonalon.

2021. Április 07. 12:07, szerda | Helyi

A MÁV intézkedései a Francia úton felgyülemlett illegális hulladék felszámolására

A MÁV területeit érintő illegális szemétlerakás szempontjából a Budapest XIV. kerület Francia út országosan az egyik legfertőzöttebb helyszín.

2021. Április 07. 12:03, szerda | Helyi

A klímaváltozás zöld ügyből üzleti rizikóvá vált

Ma már nem kérdés a világ vezető vállalatai számára, hogy a klímakatasztrófa elkerülése az egyik legfontosabb cél, mivel egyszerre veszélyezteti az ökoszisztémát és a jelenlegi gazdasági, társadalmi stabilitást.