Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Február 07. 12:29, kedd | Helyi
Forrás: Greendex Szemle

Valentin napon is van élet az epren túl! Valentin napon is van élet az epren túl!

Valentin napon is van élet az epren túl! Valentin napon is van élet az epren túl!

Valentin napon hajlamosak vagyunk túlzásba esni, ajándékok és menü terén.

A Felelős Gasztrohősök felhívták a figyelmet, hogy bizony van élet az epren túl, és igazi romantikus fogásokat lehet összeállítani, egymáshoz passzoló szezonális alapanyagokból.

Február 14. környékén megszaporodnak a boltok import eper hirdetései, az éttermek menüi is egzotikus afrodiziákumokkal tarkítottak ebben az időszakban.

Személyes ökológiai lábnyomunk majdnem felét teszi ki az, milyen élelmiszereket fogyasztunk, ennek csökkentéséhez érdemes növényi fókuszú, helyi, szezonális alapanyagokból készült ételeket fogyasztani. Akkor sem muszáj egzotikumokhoz, messziről érkező alapanyagokhoz nyúlni, ha meglepnénk a szerettünket egy különleges vacsorával.

Szexi ízek a Greenderen

A felelős Gasztrohősök képzeletbeli zöldség-gyümölcs társkeresője, a Greender a legjobb fenntartható ételpárosításokat tárja elénk, mellyel mi főzhetünk ki szerelmes, fenntartható fogásokat.

💞Összehozzuk a legjobb szezonális (íz)párosokat! 💞
Az almáról mindig is tudtuk, hogy egy igazi dáma, na de láttatok már valaha ilyen elegáns csicsókát? 😍
Szerelmük igazán édes, de azért nem árt bele egy kis fűszer, mondjuk fahéj. 😋 Összehozhatjátok őket levesben, de salátában vagy rakott fogásban is remekül kijönnek majd egymással. 🍽
Ti miben teljesítenétek be a szerelmüket? 🧐
#valentinnap #gasztrohos #egyélszezonálisat

„A Greender alapötlete egyik önkéntesünktől érkezett, ezt gondoltuk tovább, tettünk karaktereket, társkereső szövegeket az alapanyagok mellé, Kőfaragó Anna grafikusunk pedig életre keltette a Greendert és a karaktereket.” – meséli Szabó Eszter, a Felelős Gasztrohősök kommunikációs igazgatója.

💞Összehozzuk a legjobb szezonális (íz)párosokat! 💞

"Match made in heaven" mondhatnánk, de ezek a románcok inkább a veteményesben köttettek. 😃🌱 Valentin nap közeledtével a hazai alapanyagok is életük párját keresik, mi pedig segítünk nekik és nektek is, hogy a legízletesebb, legszaftosabb párosokkal lephessétek meg a ti szeretteteket. 🥰
Földes 🍠Cékla és Körte 🍐Kornélia szerelméből például egy isteni galette is kisülhet👇: https://gasztrohos.hu/…/ceklas-camembertes-galette-karam... Továbbiak

Valentin napig 7 párost ismerhetünk meg az alapítvány közösségi média felületein, melyekhez recept ötleteket is kapunk. De persze azokra is gondoltak, akik egy vendéglátóhelyen, de szezonális fogásokkal ünnepelnének; a Fenntartható Vendéglátóhely minősítéssel rendelkező Lujza és Korianderben, a Natura Hillben, az Almalombban, a Húshagyóknál és a Fenntartható Kávézó minősítésű Csillaghegyi Megállóban is várnak minket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére