Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 11. 07:08, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vádat emeltek egy maradandó fogyatékosságot okozó kutya gazdája ellen

Vádat emeltek egy maradandó fogyatékosságot okozó kutya gazdája ellen

Testi sértés miatt vádat emeltek egy zalaegerszegi kutyatulajdonos ellen, mert az állat a lakásból kiszabadulva megtámadott az utcán egy járókelőt és maradandó fogyatékosságot okozott

- tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t. Pirger Csaba közölte: a jelenleg 59 éves vádlott a körbekerített ingatlanján tartott egy négyéves keverék kutyát. Nem gondoskodott azonban megfelelően a mintegy 45 kilogramm súlyú kan kutya biztonságos őrzéséről, ezért az eb 2018 júliusában egy hajnalban kinyitotta a be nem zárt lakásajtót, majd az udvarra jutva - nem először - az ott tárolt holmikon keresztül átmászott a 140 centiméter magas kerítésen az utcára.

A sértett kora reggel a munkahelyére tartott, amikor a kiszabadult kutya az utcán rárontott, a fogaival a karjánál fogva a földre rántotta, majd az egész testét marcangolni kezdte. Az állat támadásának az vetett véget, hogy a gazdája meghallotta a sértett segélykiáltásait, odasietett és a földre teperte a kutyáját.

A sértett mély, harapott sebeket szerzett, emellett többszörös csonttörést és számos más súlyos sérülést szenvedett, felgyógyulása négy hónapig tartott.

A kutyatámadástól elszenvedett, maradandó testi fogyatékosságnak minősülő sérülések miatt az eb gazdája ellen testi sértés miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.