Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Október 15. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy érkező vonattal szemben szerelvényt elindító vasutas ellen

Vádat emeltek egy érkező vonattal szemben szerelvényt elindító vasutas ellen

A vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt emeltek vádat Zalaegerszegen egy vasutas ellen, aki tavaly decemberben figyelmetlenségből egy vonattal szemben indított el egy szerelvényt, de ütközés nem történt

- tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t. Pirger Csaba közölte: a 35 éves nő külső forgalmi szolgálattevőként teljesített szolgálatot 2018. december 9-én a zalaegerszegi vasútállomáson, feladata volt egyebek mellett a vonatok indításra történő felhatalmazása a rendelkező forgalmi szolgálattevő utasítása alapján.

Aznap este a Zalaegerszegre érkező vonatok késtek, köztük egy InterCity szerelvény is, amelyet jelentős késéssel tudtak továbbindítani Zalaszentivánról Zalaegerszeg felé. A szerelvény számára a vágányutat a zalaegerszegi állomáson beállították, a bejárati jelzőt is ennek megfelelően kezelték.

Az érkező vonat miatt a forgalmista azt az utasítást adta a kollégájának, hogy a Zalaegerszegről Zalaszentivánra közlekedő személyvonatot csak az InterCity beérkezése után indíthatja el. Az asszony azonban az utasítás ellenére a menetrend szerinti indulási időpontban figyelmetlenségből mégis elindította a személyvonatot.

A Zalaszentiván felé, az érkező InterCityvel szemben elindult vonat számára nem volt beállítva vágányút, így az az indulása után három váltót is tönkretett. A forgalmista azonnal észlelte, hogy a tiltása ellenére elindult a személyvonat, ezért azonnal Megállj! jelzést adott az érkező InterCitynek. Két szolgálatban lévő munkatársa kiabálással és karjelzéssel szólította fel megállásra a személyvonat vezetőjét, aki a váltótöréseket is észlelve gyorsfékezéssel megállt.

A két vonat Zalaegerszeg területén, egymástól mintegy 700 méterre állt meg, senki sem sérült meg.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt emelt vádat a külső forgalmi szolgálattevő ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.