Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 28. 09:29, szerda | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy 21 évvel ezelőtti gyilkossági ügyben

Vádat emeltek egy 21 évvel ezelőtti gyilkossági ügyben

Előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés miatt emelt vádat három férfival szemben a Pest Megyei Főügyészség. A vádlottak 1996 nyarán megölték és Törökbálint határában elrejtették egyikük haragosát

- közölte a főügyész szerdán az MTI-vel. Szabó Ferenc közleményében azt írta, a vádlottak az 1990-es évek közepén érkeztek Magyarországra, ketten Örményországból, harmadik társuk Ukrajnából. A férfiak Budapesten, a kőbányai piacon dolgoztak, kereskedtek. A bűnügy sértettje - akit két vádlott még Örményországból ismert - a piacon szedett védelmi pénzekből élt.

A férfiak a piacon gyakran találkoztak, és az egyik vádlott és a sértett között több esetben konfliktus támadt. 1996 augusztusában a sértett jelentős összegű pénzt szerzett meg a férfitól, aki társai segítségével ezért elégtételt akart venni. Ezért megfenyegették a későbbi sértettet, és augusztus 23-ra találkozót beszéltek meg vele.

A vádlottak ismeretlen társaikkal a kőbányai piac térségében várták a férfit, akit már ott megütöttek, majd az ütésektől földre eső férfit egy gépkocsiba tették és elhajtottak. Több órán keresztül vallatták a sértettet, aki a fenyegetőzések ellenére sem akarta visszafizetni a vádlott pénzét. Ekkor az ismeretlenül maradt férfiak ütlegelték, majd többször megszúrták a sértettet, aki a bántalmazás és a szúrások következtében életét vesztette.

A vádirat szerint a férfi tetemét egy zsákba tették, és Törökbálint külterületén, az Anna-völgynek hívott erdős részre vitték, és ott egy vízmosásba tették. A sértettre a környéken lovaglók találtak rá.

Szabó Ferenc megjegyezte: a nyomozást 1998-ban megszüntették, azonban 2016-ban olyan új adatok jutottak a rendőrség birtokába, amelyek alapján folytatták a nyomozást. A nyomozás befejezését követően a Pest Megyei Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a három férfival szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.