Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Augusztus 02. 07:44, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

Vádat emeltek a lopott árammal gyermekük halálát okozó szülők ellen

Vádat emeltek a lopott árammal gyermekük halálát okozó szülők ellen

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a férfit és nőt, akinek hároméves fia halálos áramütést szenvedett a tiszavasvári lakásukban lévő,

lopott árammal működtetett zárlatos hűtőszekrény miatt - közölte a főügyészség sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Szilágyi László elmondta, a vádirat szerint az öt kiskorú gyermeket nevelő, nehéz anyagi körülmények között élő szülők 2015 májusában egy ismeretlen személy segítségével úgy vezették be az elektromos áramot az utcai hálózatról lakásukba, hogy a légkábelre egy kampót akasztottak, amelyről a vezetéket a szobaablakon keresztül a folyosóra vezették, innen pedig további elosztó vezetékeken jutott el az áram a hűtőszekrényig.

A zárlatos hűtőszekrényt közvetlenül ellátó elosztós vezeték burkolata megsérült és azon földelés sem volt. Július 27-én az édesanya gyermekeivel és rokonaival tartózkodott a lakásban, játék közben hároméves fia hozzáért a hűtőszekrény hátsó burkolatához, és halálos áramütés érte.

A vádirat utal arra is, hogy a gyerek halála azért következett be, mert a vádlottak a lopott áramot megfelelő biztosítóberendezések nélkül használták a lakásban, ráadásul hűtőszekrényük is zárlatos volt. Amennyiben a vádlottak biztosítóberendezést használtak volna, a baleset nem következett volna be.

Szilágyi László megjegyezte, az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottakkal szemben, akiknek a bűnösségéről a Nyíregyházi Törvényszék fog dönteni.

Az áramlopás miatt szabálysértési eljárás indul a szülőkkel szemben, az eltulajdonított áram értéke nem haladta meg az ötvenezer forintot - tette hozzá a főügyészség szóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.