Városlista
2020. január 20, hétfő - Sebestyén

Hírek

2019. Október 08. 09:58, kedd | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Üzemlátogatásokkal kezdődik a PÁV Csongrád megyében

Üzemlátogatásokkal kezdődik a PÁV Csongrád megyében

Idén is üzemlátogatásokkal kezdődik a PÁV rendezvénysorozata Csongrád megyében.

A szegedi nagy pályaválasztási börzét megelőzően diákok „özönlik el” azoknak a vállalkozásoknak a telephelyeit, akik vállalják, hogy bemutatkoznak a pályaválasztás előtt álló fiataloknak. Nagy az érdeklődés a programelemre, a megyei gazdasági önkormányzat szervezésében november végéig majdnem 1000 fiatalnak nyílik lehetősége arra, hogy testközelből - akár egy-egy munkakör részfeladatait is kipróbálva - ismerje meg az üzemekben folyó munkát. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével mintegy 50 cég és tanműhely vállalta a diákok fogadását egy bemutató erejéig. Szeged mellett Hódmezővásárhelyen, Mórahalmon, Csongrádon, Szentesen, és Makó térségében gazdagodhatnak tapasztalatokkal a tanulók.

Az első sajtónyilvános látogatásra 2019. október 9-én 10 órakor kerül sor Röszkén, a szállítószalagokat, modulhevedereket, szállítógörgőket, valamint speciális ékszíjakat és egyéb alkatrészeket gyártó Moltech AH Kft-nél (6758, Röszke, II. Körzet 107., TÉRKÉP).

Az üzemlátogatáson dr. Juhász Tünde kormánymegbízott ad tájékoztatást a PÁV idei rendezvénysorozatáról, míg dr. Kőkuti Attila, a kamara ipari alelnöke a gazdasági önkormányzat pályaorientációs tevékenységét mutatja be. Az üzemben látottakkal kapcsolatos kérdésekre pedig a Moltech Kft. ügyvezetője, Molnár Csaba válaszol.

A pályaorientációs kavalkád csúcspontja a „Találd ki magad!” - Pályaválasztási Napok Szeged elnevezésű program lesz, melyre 2019. október l7 és 19. között kerül sor a Szent-Györgyi Albert Agórában, ahová az általános és középiskolás tanulók mellett az álláskeresőket is várják.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 18. 17:32, szombat | Helyi

Ingyenes jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadás a munka világában, a JOGpontok projektek keretében. Gyakorlott jogászaink segítségét teljesen díjmentes és anonim módon kérheti munkajog, cégjog, TB és adójog területén.

2020. Január 16. 16:15, csütörtök | Helyi

Hamis recepteket használt, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki hamis recepteket felhasználva akart gyógyszerekhez jutni több belvárosi patikában, Szentesen.

2020. Január 16. 16:07, csütörtök | Helyi

Műhelytitkok, dilemmák és az inspiráció forrása

Nemes Fekete Edit monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában

2020. Január 16. 16:04, csütörtök | Helyi

Stresszlabdát dobnak a bohócdoktorok

Stresszes a munkahely? Gyakran mélyed bele a gondolataiba? Feszültség veszi körül? Megoldás lehet az ingyenesen kérhető stresszlabda.