Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Április 07. 20:01, kedd | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Utolsók és magukrahagyatottak - Wass Albert regénye a BFMK színpadán

Utolsók és  magukrahagyatottak - Wass Albert regénye a BFMK színpadán

A hódmezővásárhelyi irodalompártoló egyesület megalakulásának 10. évfordulója alkalmából rendezett programok zárásásaként Wass Albert Magukrahagyottak című regénye alapján készült színművet láthatják az érdeklődők.

A darabot április 9-én, csütörtökön 18 órai kezdettel a szabadkai színház két művészének, Vágó Krisztina és Péter Ferenc előadásában a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban tekinthetik meg.

Péter Ferenc színművész-rendező, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagja Wass kevéssé ismert regényét állította színpadra. Wass Albert, mint a hazájáért harcoló honvéd és író közelről ismerte mind a magyar szépirodalmat mind a honvédő háborút. Művében azt boncolgatja, hogy létezik-e egy elveszett háború végén erkölcs, hazugság nélküli magyar világ és remény a jövőben? A két zentai születésű színművész egy gyönyörű szerelmi történetet ad elő fegyverropogások zenei kíséretével. A szovjet offenzíva idején játszódó darabban egy sebesült katona, Nagy Ernő őrnagy (Péter Ferenc alakításában) és Anka, az oroszok karmából megszökött orvostanhallgató (szerepében Vágó Krisztina) egy tisztáson fut egymásba...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.