Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 01. 07:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Utcára kerültek a Hollóházi Porcelán dolgozói

Utcára kerültek a Hollóházi Porcelán dolgozói

Megszűnt a munkaviszonyuk a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. minden dolgozójának – írja a BorsodOnline.

A honlap május végén számolt be arról, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. májusi taggyűlésén a többségi tulajdonában lévő Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. működtetését jogutód nélkül megszünteti.

A felszámolási eljárás során a társaság dolgozói továbbra is megkapták járandóságukat. A mai napon azonban minden dolgozónak megszűnt a munkaviszonya. Koleszár Sándor, Hollóháza polgármestere elmondta, májustól folyamatosan próbált megoldást találni a problémára. Szeretett volna speciális közmunkakeretet kérni a településnek, hiszen a leépítés következtében legalább 100 hollóházi egykori porcelángyári dolgozónak a munkanélküli járadék lejárta után nem marad jövedelme, csak az önkormányzati segély. Ehhez pedig önerőt kellene biztosítani az önkormányzatnak, amire nincs keret, hiszen így is ötmilliós adóssággal küzd a hegyközi település. Koleszár Sándor elmondta, a porcelángyár területén szeptembertől megkezdi működését egy cég, amely azonban csak mintegy ötven embert vesz át a most elbocsátott kétszázból.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: felszámolás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni