Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. November 28. 15:49, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Utazzon kedvező áron átszállás nélkül az osztrák városok adventi vásáraiba!

Utazzon kedvező áron átszállás nélkül az osztrák városok adventi vásáraiba!

Szinte „teltházas” a zágrábi különvonat

A múlt évhez hasonlóan várhatóan idén is legalább 60 ezren utaznak a bécsi adventi vásárba, ezért a MÁV-START – a railjetek tehermentesítésére – szombatonként mentesítő vonatot indít az osztrák fővárosba. Mivel Budapesten keresztül Szlovákiából is sokan utaznak Bécsbe, a vasúttársaság az adventi szombatokon plusz egy kocsival megtoldja a Kassa felől érkező Hernád IC vonatokat is.

A tavalyi adventi időszakban csaknem 60 ezren utaztak Bécsbe, és a MÁV-START idén is legalább ennyi utasra számít. Az elmúlt évek tapasztalatai pedig azt mutatják, hogy az adventi hétvégéken legalább 90 százalékos telítettséggel közlekednek a railjetek is. A vasúttársaság a növekvő utasigények megfelelő kiszolgálása érdekében 2016. november 26-tól karácsonyig minden szombaton plusz egy járatpárt állít forgalomba Budapest és Bécs között.

Az Advent EuroCity 7 óra 53 perckor indul a Keleti pályaudvarról, és 10 óra 52 perckor érkezik a bécsi főpályaudvarra. Az osztrák fővárosból 18 óra 4 perckor indul vissza, s 20 óra 59 perckor érkezik meg a budapesti végállomásra. Fontos, hogy az Advent EuroCity-re nemzetközi forgalomban a helyjegy a magyarországi jegypénztárakban idén is ingyenesen igényelhető, a vonat belföldi forgalomban gyorsvonati pótjegy váltása mellett vehető igénybe. A vonat étkezőkocsit is továbbít, így útközben az utasok ínycsiklandó ételeket és italokat fogyaszthatnak.

Az elővételi menetjegy-értékesítési adatok szerint a környező országok karácsonyi vásárai közül továbbra is a bécsi Christkindlmarkt a legnépszerűbb – a salzburgi, a grazi, illetve a linzi karácsonyi vásár mellett. Ezek az osztrák városok Budapestről közvetlenül, átszállás nélkül is elérhetők a vasúttársaság kedvező árú kirándulójegyeivel. Grazba például már 19 eurótól váltható korlátozott számban „SparSchiene” jegy, míg a menettérti kirándulójegyek 39 euróba kerülnek.

Mivel a bécsi adventi vásárra Szlovákiából is sokan érkeznek Budapesten keresztül, a vasúttársaság az adventi szombatokon plusz egy kocsival toldja meg a Kassa felőli Hernád IC vonatokat.

A MÁV-START első alkalommal Pécsről is indít különvonatot november 26-án 6 óra 51 perckor a zágrábi vásárba, amely tavaly elnyerte 2015 Európa legszebb adventi rendezvénye címét. A horvát főváros és a baranyai megyeszékhely között közlekedő különvonatra csak menettérti (oda-vissza útra szóló) jegy váltható, ami a felszállás helyétől függetlenül a felnőtteknek egységesen 28 euróba, a 14 év alatti gyerekeknek 19 euróba kerül. A zágrábi különvonat olyannyira népszerű lett, hogy szinte már alig váltható rá jegy.

Az adventi járatokról és a nemzetközi vonatokról további információk a http://www.mavcsoport.hu weboldal utazási ajánlatai között találhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.