Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2023. Május 02. 15:47, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommuniációs Igazgatóság

Utazzon idén is a MÁV-Volán-csoport szezonális napijegyeivel

Utazzon idén is a MÁV-Volán-csoport szezonális napijegyeivel

Érdemes kihasználni a közösségi közlekedés adta lehetőségeket ha a Dunakanyar, a Börzsöny és a Pilis régiójába utaznánk szárazföldön vagy vízen, akár a Bakony térségében kirándulnánk, pihenésre vágyunk a Balaton mellett.

Április 29-től újra elérhetőek a népszerű Dunakanyar és Bakony napijegyek, valamint a Balaton24 és Balaton72 jegyek is. A MÁV-Volán-csoport, illetve a Dunakanyar napijegy esetén a MAHART kijelölt járatain is érvényes szezonális díjtermékekkel könnyebben és kedvezőbb áron lehet utazni Magyarország közkedvelt kiránduló- és pihenőhelyeire.

Tavasszal megkezdődik a kiránduló időszak, egyre többen terveznek hétvégi szabadidős programot az ország minden táján. A MÁV-Volán-csoport ezeknek az utazásoknak a szervezéséhez nyújt segítséget a közös szolgáltatásfejlesztéseivel, ezzel támogatva a belföldi turizmust. Az elmúlt években folyamatosan bővült a helyközi busz- és vonatjáratokra érvényes közös jegytermékek köre is, egyre több, a belföldi turizmust ösztönző napijegyet vezettek be a legkedveltebb régiókban. A Dunakanyar napijegyből, a Bakony napijegyből és a Balaton24 és Balaton 72 jegyekből az elmúlt években már több mint 100 ezer darabot értékesített a MÁV-START különböző csatornáin. Idén április 29-től újra mindenki számára elérhetővé válnak ezek a szezonális jegyek.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az újra elérhető szezonális termékek kapcsán elmondta: „Az elmúlt évek hazai turisztikai fejlesztései – a kiránduló útvonalak megújítástól kezdve egészen a strandfejlesztésekig – mind az a célt szolgálták, hogy egyre többen induljanak el felfedezni Magyarországot. A befektetett munkának látjuk is az eredményét, egyre népszerűbb itthon utazni. Az infrastruktúra fejlesztésen túl fontos, hogy ezek megközelíthetősége ne csak egyszerűbb legyen, de anyagilag is kedvező legyen. Az időszakos jegyek kiváló lehetőséget biztosítanak mindenki számára.”

Április 29-én indul a hajózási szezon a Dunán, így már a május 1-jei hosszú hétvégén érdemes lesz vízi utazással egybekötött programot szervezni a Dunakanyar, a Börzsöny és a Pilis térségébe. Számos csodálatos kirándulóhely várja az embereket Visegrád, Szentendre térségében, vagy városnéző programot is szervezhetünk például Esztergomba, ahol a Bazilika kupolakilátója is újra látogatható.

Dunakanyar - KISSA MÁV-Volán-csoport és a MAHART kijelölt járataira érvényes Dunakanyar napijegy egyszerűbb és olcsóbb utazási lehetőséget kínál a környékre látogatóknak, akár vonattal, busszal, hajóval vagy hévvel közlekednek. Idén április 29-től május 21-ig és szeptember 18-tól október 31-ig szombati, vasárnapi, ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra, míg május 23-tól szeptember 17-ig keddtől vasárnapig bármely napon megváltható a Dunakanyar napijegy.

A jegy megvásárolható a MÁV-START pénztáraiban, jegyértékesítő automatáiban, illetve online a MÁV applikációban, felnőttek számára 2499 forintért, 26 éven aluliaknak 1999 forintért.

A Dunakanyar napijegy volt az első az elmúlt években bevezetett integrált jegyek közül, idén immár negyedik éve nyújt kedvezményes utazási lehetőséget a közösségi közlekedést választó utasoknak.

Bakony - CsörgővelA 2021-ben bevezetett Bakony napijegy olyan jegytípus, mely a MÁV-START híres, egyik legszebb vonalán, a Cuha-patak völgyében futó Győr–Veszprém vasútvonalon és a Volánbusz környékbeli járatán biztosít korlátlan utazási lehetőséget az érvényesség napján. A napijeggyel a Bakony népszerű kirándulóhelyei egyetlen jeggyel megközelíthetők, így az utasoknak a vonatra és a buszra nem kell külön-külön jegyet vásárolniuk. A Bakonyban számos gyönyörű, akár családdal is elérhető kiránduló útvonal közül választhatunk, érdemes felkeresni például a Csengő-hegyi kilátót vagy az Alsóperei parkerdőt és arborétumot. Továbbá 2023-ban Veszprém Európa Kulturális Fővárosa, ahol egész évben több ezer programmal találkozhatnak az odalátogatók, májusban például több gyermek- és családi program, továbbá koncertek és fesztiválok várják az érdeklődőket.

A szintén április 29-től elérhető napijegy egészen október 31-ig, minden napra megváltható, és az érvényesség napján korlátlan utazásra jogosít a Győr–Veszprém vasútvonalon és a Volánbusz járatain Veszprém-Lókút-Eplény-Olaszfalu-Pénzesgyőr-Zirc-Nagyesztergár-Bakonynána-Szápár-Csetény-Veszprémvarsány-Románd-Bakonyoszlop-Dudar-Borzavár-Bakonybél-Porva-Csesznek-Bakonyszentkirály-Fenyőfő-Bakonykoppány-Bakonyszücs-Bakonyszentlászló-Bakonygyirót települések közötti utazásra.

A Bakony napijegy elérhető MÁV-START pénztáraiban, automatáiban, valamint online (interneten és a MÁV applikációban). A teljes árú napijegy ára 1199 forint, míg 26 éven aluliaknak 799 forint.

A Balatonhoz nemcsak a nyári szezonban érdemes ellátogatni, a tó partján és környékén elérhető turisztikai célpontok már tavasszal is jó programlehetőséget jelentenek. Akár egy különleges földalatti utazást tennénk a Tapolcai-tavasbarlangban, vagy hosszú sétára indulnánk az ország egyik legszebb kastélyában és annak óriási kertjében Keszthelyen, válasszuk a közösségi közlekedést.

A Balaton24 és Balaton72 napijegyekkel a Balaton körül, továbbá Tapolca és Sümeg között, a Balatonfenyvesi kisvasút vonalán 2. kocsiosztályon, valamint a Volánbusz által jellemzően a tó partján közlekedtetett autóbuszokon is korlátlanul utazhatunk. Április 29-től október 31-ig minden napra megválthatók az érvényesség kezdetétől számított 24 illetve 72 óráig érvényes jegyek a MÁV-START pénztáraiban és jegyértékesítő automatáiban. A Balaton24 ára a MÁV START pénztárakban és automatákban 1090 forint, online felületen 981 forint, 26 éven aluliaknak pedig a pénztárakban és automatákban 750 forint, online váltva 675 forint. A Balaton72 ára a MÁV-START pénztárakban és automatákban 2740 forint, online felületeken vásárolva pedig 2466 forint. A 26 éven aluliak számára pénztárakban és automatákban 1850 forintért, online csatornán 1665 forintért vásárolható meg.

A szezonális közös jegytermékeken túl már mindenki számára elérhetőek a vármegye- és országbérletek. Az olcsó, egyszerű és igazságos díjterméknek köszönhetően május elsejétől korlátlanul lehet utazni vármegyén, illetve országon belül a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV (a héveken Budapest határáig) és a GYSEV helyközi járatain is. A MÁV-Volán-csoport közös szolgáltatás fejlesztéseinek kiemelt célja, hogy egyre többen válasszák a jövőben a fenntarthatóbb közösségi közlekedést az egyéni utazás helyett, ezzel is hozzájárulva a károsanyag-kibocsátás jelentős mértékű csökkentéséhez, az élhetőbb, zöldebb jövő kialakításához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 19. 13:12, szerda | Életmód

Csaknem kétezer gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség

Csaknem kétezer öt év alatti gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség, amely a kisgyerekekkori halálozás második legnagyobb egészségi kockázati tényezőjévé vált az alultápláltság után