Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Szeptember 24. 11:30, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Utazzon féláron az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításra!

Utazzon féláron az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításra!

Szeptember 25. és október 14. között rendezik meg a fővárosi Hungexpón, valamint több vidéki helyszínen az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítást.

Az eseményre látogatók részére a MÁV-START és a GYSEV a pénztári és fedélzeti jegyváltáskor 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt nyújt a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvar, valamint Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya felső és Zugló vasútállomásra. A Volánbuszt választók szintén 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a világkiállítás helyszíneire, Budapest mellett Gödöllőre, Hatvanba, Keszthelyre és Vásárosnaményba.

A vasúti kedvezmény igénybevételéhez a pénztárban vagy pénztár hiányában a vonaton 50 százalékos alkalmi menettérti jegyet kell váltani Budapestre, amelyet a rendezvény helyszínén le kell bélyegeztetni, így a visszaútra már nem kell újabb jegyet váltani.

Bélyegzőpontok a Hungexpón:

  • 1-es fogadócsarnok;
  • 3-as fogadócsarnok;
  • Egy a Természettel bolt az 1-es fogadócsarnok után;
  • A pavilon, Egy a természettel stand.

Felhasználási feltételek a MÁV-START járatain:

  • Alkalmi menettérti jegy automatából, illetve elektronikus úton nem vásárolható.
  • A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe; 1. kocsiosztályon történő utazás esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.
  • Az alkalmi menettérti kedvezmény alapján váltott jegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes, teljes árú menetjegy érvénytartamával azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban a rendezvény első napját megelőző napon, 2021. szeptember 24-én 0:00-tól kezdhető meg, és a visszautazást legkésőbb a rendezvényt követő napon, 2021. október 15-én 23:59-ig be kell fejezni.
  • Feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell fizetni.

Vasúti menetjegyek ellenőrzése:

A rendezvény helyszínén le kell bélyegeztetni az alkalmi menettérti jegyet. Ha a visszaúton az utas a jegyellenőrzéskor a lebélyegzett jegyet nem tudja felmutatni, kedvezményes árú jegyét az utazás viszonylatának megfelelő, egy útra szóló, teljes árú jegyre (vagy az utast megillető kedvezményes, egyúti jegyre) egészítik ki, valamint pótdíjat is felszámítanak.

Felhasználási feltételek a Volánbusz járatain:

A kedvezmény igénybevételéhez teljes árú menetjegyet kell váltani elővételben a pénztárban vagy az autóbuszon a világkiállítás valamelyik helyszínére (Budapest, Gödöllő, Hatvan, Keszthely, Vásárosnamény). A rendezvényen lebélyegzett jegy a visszaúton is érvényes (azonos viszonylaton), vagyis egy út áráért lehet eljutni a világkiállításra, majd onnan hazatérni. A mobilapplikációban megváltott jegyekre a menettérti kedvezmény nem érvényesíthető. Emelt szintű szolgáltatást nyújtó járat igénybevétele esetén a távolsági kiegészítő jegy megváltása visszautazáskor is kötelező.

Autóbuszos menetjegyek ellenőrzése:

A visszaúton a jármű fedélzetén fel kell mutatni a lebélyegzett, odaútra szóló menetjegyet. Ennek hiányában teljes árú jegyet kell váltani a visszaútra (vagy az utast megillető kedvezményes, egyúti jegyet).

A budapesti helyszín könnyebb megközelítése érdekében a Volánbusz speciális autóbuszjáratokat közlekedtet a fővárosban és vonzáskörzetében a rendezvény ideje alatt; a járatok a világkiállításra érvényes belépőjeggyel vehetők igénybe. További információ az autóbusz-társaság honlapján (www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/37616). A vasúti kedvezményről a MÁV-START weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők (www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/utazzon-felaron-egy-termeszettel-vadaszati-es-termeszeti-vilagkiallitasra).

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás programjairól a rendezvény honlapján található bővebb információ (onewithnature2021.org).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.