Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 13. 15:09, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Utazzon étkezőkocsis nemzetközi vonattal!

Utazzon étkezőkocsis nemzetközi vonattal!

A vasúti utazás során az étkezés is élménnyé válhat, hiszen az étkezőkocsikban éttermi környezetben, terített asztalnál fogyaszthatók el a kiválasztott ételek és italok, miközben a vonat az úti cél felé halad.

A nemzetközi vonatokon az étkezőkocsi-szolgáltatást a MÁV-START a társvasutakkal megosztva nyújtja. Így a magyar konyha jellegzetes fogásaival a Hungária és a Báthory EuroCity-vonatokon, az Utasellátó által üzemeltetett étkezőkocsikban találkozhatnak a Pozsonyon át Ostrava, Katowice, Varsó, valamint Prága, Drezda, Berlin és Hamburg felé utazók. Cseh étkezőkocsi közlekedik a Pozsonyon és Brnón át Prágába tartó valamennyi Metropolitan EuroCity-vonaton – ezekben hagyományos cseh specialitásokat és akár még csapolt sört is lehet fogyasztani. A modern osztrák konyha ízeit lehet kipróbálni Ausztria, Németország és Svájc felé a Railjet xpress-járatokon – a szezonálisan, évszakonként változó kínálatban saláták, szendvicsek és készételek is szerepelnek.

Az étkezőkocsikban különféle hideg- és melegételek mellett frissítő és minőségi alkoholos italok, kisebb harapnivalók – szendvicsek, desszertek, rágcsálnivalók – is kaphatók. Az Utasellátó-étkezőkocsik menüjében egyaránt szerepelnek levesek, készételek, frissensültek, saláták és desszertek, az utasok reggelire is hideg- és melegételek széles választékából rendelhetnek. Az italkínálat minőségi magyar borokat és pálinkákat vonultat fel, mindehhez pedig olyan szép tájak látványa társul, mint a Dunakanyar vagy az Elba völgye.

Az étkezőkocsik aktuális étlapját a MÁV-csoport honlapján lehet megtekinteni: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/etkezokocsi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.