Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 14. 11:32, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Utazzon a MÁV-Volán-csoporttal kedvezményesen az EKF Felezőre

Utazzon a MÁV-Volán-csoporttal kedvezményesen az EKF Felezőre

Június 14. és 18. között ötnapos örömünnepre várnak a szervezők mindenkit Veszprémbe és a Bakony-Balaton régióba, hogy megünnepeljék az Európa Kulturális Főváros programév első félévét.

Az EKF Felező kiemelt programnak számít, amire a MÁV-Volán-csoport újra kedvezményes utazási lehetőséget kínál a 2023 forintos Veszprém-Balaton 2023 EKF jeggyel.

Az Európa Kulturális Fővárosa címet viselő városokban már hagyománynak számít, hogy az éveleji évadnyitó ünnepség után, az év közepén egy közös, „felező” örömünnepen tekintenek vissza az első hat hónapra és készülnek fel az előttük álló fél évre. Ehhez a hagyományhoz csatlakozik Veszprém is, egy öt napos minifesztivállal. Június 14. és 18. között számos koncert, kiállítás várja az érdeklődőket, továbbá extrémsport bemutatót, görkori diszkót, mesemondó fesztivált is tartanak.

A MÁV-Volán-csoport ez idő alatt is kedvezményes utazási lehetőségekkel támogatja a programokra utazókat. A több napra érkezőknek a Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy, az egy vagy kétnapos látogatást tervezőknek pedig a Veszprém-Balaton EKF24 napijegy nyújt kedvezményes utazási lehetőséget.

A fesztivál késő esti rendezvényei után a Volánbusz éjszakai autóbusz-járatai ezúttal is segítik a hazajutást Veszprémből a környező településekre. Június 16-án és 17-én, valamint az ezt követő éjszakákon Veszprém, autóbusz-állomásról 23:55-kor Székesfehérvár, illetve 0:15-kor Ajka és Zirc felé közlekednek az autóbuszok, amelyek az útvonalba eső településeken is megállnak. A járatokon felül ezen a hétvégén – vagyis péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradó éjszakán – is közlekednek a már megszokott éjszakai járatok a Veszprém–Felsőörs–Alsóörs–Lovas–Paloznak–Csopak–Balatonfüred, illetve a Veszprém–Szentkirályszabadja–Balatonalmádi–Balatonfűzfő–Balatonkenese–Balatonakarattya–Balatonvilágos–Siófok útvonalakon. Az autóbuszok Veszprém, vasútállomásról 23:40-kor, az autóbusz-állomásról 23:55-kor indulnak Balatonfüredre, illetve Balatonalmádin át Siófok irányába. A szombati napon pedig a fővárosba is utazhatunk a MÁV-START 23:41-kor induló gyorsvonatával.

Tudnivalók Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyről és a Veszprém-Balaton EKF24 napijegyről

A szimbolikus 2023 forintért megváltható Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról Veszprémbe, minden kiemelt program idején. A jegy odautazásra a rendezvényeket megelőző napon és a rendezvények napján, napjain, míg hazautazásra a rendezvények napján, napjain illetve a rendezvényeket követő napon érvényes. Ugyanúgy, ahogy normál esetben is, az elővételi szabályok érvényesek a Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy esetében is, érdemes az tervezett utazás előtt már megvásárolni a jegyeket. A jegy csak 2. kocsiosztályon érvényes, feláras vonaton a szükséges pót- és helyjegyet meg kell vásárolni. A jegyeket mind online (MÁVapp, Elvira), a jegykiadó automatákból, valamint személyesen a MÁV-START pénztáraiban megválthatják az érdeklődők, az önkiszolgáló csatornákra érvényes 5, illetve 10 százalékos kedvezmény az EKF-jegyre nem vonatkozik.

A Veszprém-Balaton EKF24 napijegy megváltásával a MÁV-START Budapest–Veszprém–Szombathely vonalán Várpalota–Veszprém–Ajka közötti, a Veszprém–Győr vonal Veszprém–Porva-Csesznek közötti, a Székesfehérvár–Balatonfüred–Tapolca vonal Balatonfőkajár felső–Tapolca közötti, a Balatonszentgyörgy–Keszthely–Tapolca–Ukk vonal Balatonszentgyörgy–Sümeg közötti és a Székesfehérvár–Siófok–Fonyód–Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa vonal Balatonvilágos–Vörs közötti szakaszain közlekedő járatain, továbbá a Volánbusz számos térségi helyközi járatán és a helyi V-Busz járatain lehet utazni. A napijegy a kiválasztott időpontot követő, vagy a kiválasztott járat adott állomásról történő menetrend szerinti indulási idejét követő 24 óráig érvényes. A kedvezményes árú, 1990 forintos napijegy vonatokon csak 2. kocsiosztályon érvényes. A jegyhez valamennyi szolgáltató esetén meg kell váltani a felárat – autóbuszok esetében az emelt szintű szolgáltatást nyújtó járatokon a távolsági kiegészítő jegyet, vasúti utazás esetén a kocsiosztály-különbözetet is –, amennyiben az utas olyan járatot vesz igénybe, amelyre a felárváltás kötelező. A Veszprém-Balaton EKF24 napijegy a MÁV-START jegypénztáraiban és jegykiadó automatáiból, valamint a MÁV applikációban is megvásárolható.

További információ a Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyről és napijegyről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.