Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Március 16. 10:41, hétfő | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Ünnepi állománygyűlés Hódmezővásárhelyen

Ünnepi állománygyűlés Hódmezővásárhelyen

Az 1848. március tizenötödike és az azt követő forradalom és szabadságharc eseményeire ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

A csapatzászló behozatala és a Himnusz eléneklése után, a szabadságharc eseményeire is emlékező ünnepi beszédében Csontos Róbert őrnagy kiemelte, hogy fontos ezeken az alkalmakon a hőseinkre való emlékezés. Az őrnagy a forradalomban résztvevő és akár az életüket is feláldozó hősök tiszteletére és a szabadságharc emlékének továbbadására is felhívta a figyelmet, mertlényeges az, hogy a következő korok nemzedéke is megértse a forradalom eszméit.
Ezt követően a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola 5. évfolyamos tanulóinak ünnepi műsora felidézte az 1848. március 15-i eseményeket, a legfontosabb helyszíneket, a forradalom jeles alakjait és az azt követő szabadságharc veszteségeit. A műsor zenei részében közreműködött az iskola fiúkara és a Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekara.
Az ünnepi műsort követően Kovács József ezredes, parancsnokhelyettes elismeréseket adott át.

Elöljáró parancsnokai javaslatára, beosztásában huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként, Magyarország Honvédelmi Minisztere Nemzeti Ünnepünk, 2015. március 15-e alkalmából a „Szolgálati Érdemjel” Ezüst fokozatát adományozta Csontos Róbert őrnagynak. A „Szolgálati Érdemjel” Bronz fokozatát adományozta Koncz Károly főtörzsőrmesternek. (Az elismerések központi ünnepségen kerültek átadásra.)
A Magyar Honvédség állományában ténylegesen eltöltött szolgálati idejük, valamint eddig végzett eredményes munkájuk elismeréséül az „Altiszti-legénységi Szolgálati Jel” II. fokozatát adományozta 20 év után Beregszászi Attila János, Jurgovszki Emese zászlósoknak, Tejesné Micheli Mariann, Kapusi Zoltán, Baranyi Tibor főtörzsőrmestereknek és Vata László törzsőrmesternek.

Az „Altiszti-legénységi Szolgálati Jel” III. fokozatát adományozta 10 év után Veres Krisztián Zsolt főtörzsőrmesternek, Lévai György, Prónai Péter, Mravik Attila Zsolt, Moravszki Mihály törzsőrmestereknek, Ordas Norbert Gyula őrmesternek, Szanka Csaba, Szabó Katalin, Sárközi Gábor, Bugyi Piroska, Czinege György, Kovács Helga, Nagy Attila, Rusz Zoltán, Kiss Tibor Norbert, Kovács Péter Szabolcs, Vass László és Vancsó Zoltán szakaszvezetőknek.

„Honvédségért Oklevelet” adományozott 10 év után Halászi Zita Emília, Kis Mária és Török Anita közalkalmazottaknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.