Városlista
2020. április 7, kedd - Herman

Hírek

2019. December 03. 10:33, kedd | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Ünnep, család, hagyomány. Rajzpályázat általános iskolásoknak

Ünnep, család, hagyomány. Rajzpályázat általános iskolásoknak

Ünnep, család, hagyomány címmel hirdet rajzpályázatot alsó és felső tagozatos általános iskolás gyermekeknek a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség és a Szabadkai Városi Múzeum.

A rajzpályázat célja a magyar nép hagyományainak felelevenítése és megőrzése, a gyermekek megismertetése a jeles napok történetével, hagyományaink egykori és mai szerepével. A határainkon is túlnyúló felhívás az célja az ünnepre hangolódás elősegítése mellett a családi kötelékek erősítése is.

A legszebb pályaművek alkotói a zsűri által megítélt jutalmakat vehetik át, a legjobban sikerült munkák pedig a Tornyai János Múzeum földszinti termeiben kerülnek kiállításra.

A beküldési határidő 2019. december 7., a díjátadó és a kiállítás megnyitója 2019. december 13-án lesz a Tornyai János Múzeumban.

A papír alapra tetszőleges technikával készített, papír kerettel ellátott (paszpartuzott) alkotásokat a készítő nevével, életkorával, az iskolai felkészítő tanár, vagy a szülő nevével, telefonszámmal és e-mail címmel ellátva várják a Tornyai János Múzeum címére: 6800 Hódmezővásárhely, dr. Rapcsák András út 16-18., de a pályamunkák személyesen is leadhatók a Tornyai János Múzeum látogatói pénztárában keddtől vasárnapig 10.00 és 16.30 óra között.

A csomagoláson kérik feltüntetni: „ÜNNEP, CSALÁD, HAGYOMÁNY” Rajzpályázat

Bővebb információt Lucza-Vígh Erna múzeumpedagógiai szakember ad a vásárhelyi közgyűjtemény 62/242-224 telefonszámán.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 06. 10:49, hétfő | Helyi

Kitüntetést kapott dr. Szegény Judit járási hivatalvezető-helyettes

Juhász Tünde kormánymegbízott javaslatára Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter több mint egy évtizedes közszolgálatban végzett munkájáért

2020. Április 06. 10:46, hétfő | Helyi

Táblás csokik ezreit állították harcba a Bohócdoktorok

A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Bohócdoktorok a Szeretetcsoki program jóvoltából táblás csokik ezreit juttatták el egészségügyi intézményekben dolgozók számára.

2020. Április 06. 10:43, hétfő | Helyi

Díjmentes tranzakciókkal segíti a készpénzforgalom visszaszorítását a Moneytou a Viber felhasználóinak

Május 31-ig a felhasználók számára díjmentessé tette, és a kapcsolódó forgalmi költségeket is átvállalta a Viber üzenetküldő applikáció alatt működő Moneytou fizetési lehetőség szolgáltatója, a NeoPay Kft.

2020. Április 06. 10:37, hétfő | Helyi

Újabb felajánlások az SAP-tól:

kulcsrakész kríziskezelő felmérések a kormányzati és egészségügyi intézményeknek, vállalatoknak és egyetemeknek