Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Január 30. 16:06, péntek | Helyi
Forrás: Török Anita-sajtóreferens

Uniós támogatással megújult az Erzsébet Kórház "A" épülettömbje

Uniós támogatással megújult az Erzsébet Kórház

„A hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet „A” jelű épülettömbje "struktúraváltó infrastrukturális fejlesztése” című pályázat keretében 869,59 millió forint európai uniós támogatásból újult meg.

A pályázat célja a magas színvonalú betegellátás biztosítása a területi ellátási kötelezettségbe tartozók és a kistérséghez tartozó betegek tekintetében, valamint az ellátásban dolgozók munkabiztonságának és a munkafeltételeinek javítása a kor technológiai színvonalának megfelelő eszközök bevonásával.

A beruházás legfontosabb elemei közé tartozott a központi sterilizáló korszerűsítése, egy 274 férőhelyes központi öltözőblokk és bérmosodai fogadóhelyiségek kialakítása, egy új központi betegirányító rendszer létrehozása akadálymentes személyfelvonó kialakításával, új központi vizesblokk kiépítése és az “A” épületben lévő két lépcsőház közötti terület felújítása. A több modulos fejlesztési koncepció részeként a jelenlegi “A” jelű főépületből egy aktív betegellátó központot alakítottak ki. Jelenleg bevezetés alatt áll a központi sterilben egy moduláris felépítésű 10 felhasználóhelyes rendszer, amely a betegellátó osztályoktól indulva követi nyomon a sterilanyag körforgását.

A TIOP-2.2.4-es projekt egy folyamatos építkezés fontos állomása volt. A kiemelt célok a magas színvonalú betegellátás biztosítása, a betegek elégedettségének növelése. Mindez a rendelkezésre álló erőforrások leghatékonyabb felhasználásával, a dolgozók munkakörülményeinek javításával. A beruházás teljes költségvetése 869,59 millió Ft, amelyből 782,63 millió Ft a támogatás, 86,96 millió Ft pedig az pályázati saját forrás, melyet a központi költségvetés finanszírozott. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma