Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2023. Július 12. 06:00, szerda | Belföld

Újraírják a KRESZ-t és az autóvezető oktatás rendszerét is felülvizsgálják

Újraírják a KRESZ-t és az autóvezető oktatás rendszerét is felülvizsgálják

Megkezdték a KRESZ felülvizsgálatának előkészítését, mert az jelenleg nem ad megfelelő választ a megváltozott közlekedési viszonyokra – mondta Lázár János

A miniszter szerint emellett a magyarok vezetői képessége is hagy némi kívánnivalót maga után, ezért a jogosítvány megszerzésének feltételrendszerét is újragondolják.

Az átalakítást ősszel társadalmi egyeztetésre bocsátják.

Lázár János nem zárta ki a szigorításokat, azt azonban leszögezte, hogy a hivatalos statisztikák szerint a magyarországi közúti balesetek csupán 30 százaléka köthető gyorshajtáshoz, az esetek több mint kétharmada a járművezetők nem megfelelő vezetői képességeinek, illetve rossz döntéseinek tudható be. Ezért a KRESZ felülvizsgálata mellett a B kategóriás jogosítvány megszerzésének feltételrendszerén is újra kell gombolni a kabátot.

Az elméleti, gyakorlati tudás mellett a pszichológiai alkalmasságot is felül kell vizsgálni. A jogszabályok megváltoztatása mellett a vezető képességen is javítani kell – vélekedett a miniszter.

Fotó: MTI

Címkék: közlekedés, kresz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

Hőség- Harmadfokú riasztás lépett életbe

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

A KDNP kilép az Európai Néppártból és annak frakciójából

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) távozik az Európai Néppártból (EPP) és annak frakciójából, miután Magyar Pétert kedden az EPP mégis felvette - közölte Semjén Zsolt pártelnök és Hölvényi György EP-képviselő az MTI-vel.

2024. Június 18. 12:04, kedd | Belföld

MÁV-Start: indul az Intercity Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.

2024. Június 18. 12:01, kedd | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: területvédelmi tartalékosokat toborzunk!

Szükség van a bátrakra, minél több olyan honfitársunkra, aki megvédi Magyarországot és akivel erősebb a társadalmunk.