Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2016. Március 07. 15:31, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Újraindul és kibővül az együttműködés a MÁV és az önkormányzatok között

Újraindul és kibővül az együttműködés a MÁV és az önkormányzatok között

Az első megállapodást Gyál városával kötötte a vasúttársaság.

A MÁV újraindítja és kibővíti a településekkel való együttműködési programját, melynek keretében a helyi önkormányzatok vállalják, hogy részt vesznek a területükön található vasútállomás üzemeltetésében, közvetlen környezetének rendben tartásában és fejlesztésében. E folyamat első lépéseként a MÁV Zrt. Gyál városával kötött együttműködési megállapodást. A szerződést Dávid Ilona, a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója és Pápai Mihály polgármester írta alá.

A MÁV már több éve bevonja a helyi önkormányzatokat az állomások utasforgalmi területeinek üzemeltetésével összefüggő feladatok elvégzésébe. Így a települések is érdekeltek lettek az állomásépületek, az utasvárók és környezetük tisztaságának fenntartásában, a szolgáltatási színvonal javításában. Ez a program rendkívül népszerű volt az önkormányzatok körében, és az utazóközönség is pozitívan fogadta a változásokat, de a korábban megkötött megállapodások tavaly lejártak. Az összefogás kedvező tapasztalatai révén a vasúttársaság most a program kibővítését és újabb önkormányzatok bevonását kezdeményezte. E folyamat első lépéseként került sor március 7-én a MÁV és Gyál közötti együttműködésről szóló szerződés ünnepélyes aláírására. A dokumentumot Pápai Mihály, Gyál város polgármestere, valamint Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével.

A megállapodás értelmében Gyál önkormányzata részt vesz a település területén található vasútállomások utasforgalmi területének üzemeltetésében, így az állomásépületek, az utasvárók és környezetük tisztaságának fenntartásával kapcsolatos feladatokban. A szerződés pontosan rögzíti az üzemeltetési tevékenység körébe sorolt feladatokat a hóeltakarítástól kezdve a szemétszállításon át egészen a nyílászárók javításáig vagy a törött ablaküveg cseréjéig.
A vasútállomások kiemelt szerepet töltenek be a helyi közösségek életében, a lakók és az utasok számára pedig rendkívül fontos, hogy esztétikus környezetben és kényelmesen várakozhassanak a vonatok indulásáig. A MÁV ezért már korábban megkezdte a nagy utasforgalmat lebonyolító állomások korszerűsítését. Többek között Gyál felső vasútállomása is a MÁV saját beruházásának köszönhetően újulhatott meg a múlt évben. A vasúttársaság arra számít, hogy az együttműködési program idén akár 80 új helyszínnel is bővülhet, és sor kerülhet a tavaly lejárt több mint húsz szerződés újrakötésére is.

Gyál jó példával szolgálhat más városok számára, a vasúttársaság pedig nyitott az újabb önkormányzatokkal való együttműködésre. Ez a megoldás ugyanis számos előnnyel jár nemcsak a helyben lakók, hanem az utasok számára is, továbbá a vasútállomás üzemeltetése magasabb színvonalon, a helyi erőforrások bevonásával kisebb anyagi ráfordítást jelent a vasúttársaságnak is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 20. 16:04, szerda | Helyi

Az Őszi Tárlaton jártak a mozgás barátai

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton, a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában tettek látogatást a szegedi Magyar Reumabetegek Egyesülete, Domokos József Reuma Klub tagjai.

2019. November 20. 15:56, szerda | Helyi

A MÁV idén is csatlakozott a Gyermekjogok Világnapjához

A MÁV idén is csatlakozott az UNICEF Gyerekhang kampányához, amellyel a gyermekjogok fontosságára hívja fel a figyelmet a vasúttársaság is.

2019. November 20. 15:52, szerda | Helyi

Körözött luxusautók Röszkén

A rendőrök a magyar és a lengyel hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.

2019. November 20. 15:44, szerda | Helyi

Tizenkét illegális migráns Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenkét migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.