Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2022. Május 02. 16:25, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Újra utazhatunk Dunakanyar napijeggyel

Újra utazhatunk Dunakanyar napijeggyel

Tavasszal és nyáron egyre többen terveznek kirándulásokat Magyarország szebbnél-szebb tájaira.

A MÁV-Volán-csoport a közös utazások szervezéséhez nyújt segítséget a közös szolgáltatásfejlesztéseivel, ezzel támogatva a belföldi turizmust. A Dunakanyar napijegy immár harmadik évben biztosít egyszerűbb és kényelmesebb utazást a népszerű turisztikai régióban. Április 30-tól ismét csupán egy jegyet megváltva utazhatnak a kirándulni vágyók a MÁV-Volán-csoport és MAHART kijelölt járatain.

A Dunakanyar, a Börzsöny és a Pilis népszerű kirándulóhelyei újra egyetlen jeggyel közelíthetők meg, köszönhetően a térség közösségi közlekedési szolgáltatóinak évek óta tartó sikeres együttműködésének. A Dunakanyar napijegyet 2020-ban vezették be először, tavaly már közel 7400 darabot értékesített a MÁV-START.

Idén április 30-tól szeptember 30-ig hétfői közlekedési rend kivételével minden nap, míg október 1-től november 1-jéig munkanapokon kívül minden napra megváltható a Dunakanyar napijegy.

Szentkirályi AlexandraSzentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta: „Két évvel ezelőtt egy nyári napon jelentettük be, hogy a MÁV bevezeti a Dunakanyar Napijegyet. Egy olyan integrált jegyet, amit három másik – részben vagy egészben – állami tulajdonú közösségi közlekedési szolgáltatóval hozott létre. Így a jeggyel nem csak vonatra ülhetünk a Dunakanyar térségében, hanem Volánbuszra, a MAHART hajóira és HÉV-re is. Az együttműködés elérte azokat, akikért született: az embereket. Tavaly már közel 7400 darabot értékesített ezekből a jegyekből az állami vasútvállalat. A festői szépségű Dunakanyar számtalan élményt kínál, legyen szó aktív, erdőjáró kikapcsolódásról vagy jó időben strandolós pihenésről. A kormány is számos fejlesztést végez a térségben annak érdekében, hogy minél több látnivaló, kikapcsolódási lehetőség várja az ide érkezőket, ezzel is segítve a turisztikai ágazatban dolgozókat, családokat, vállalkozásokat.”

Rétvári BenceRétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese, Pest megye 4-es számú választókerületének országgyűlési képviselője a térséget érintően arról beszélt, hogy a Dunakanyarban az elmúlt években több milliárd forint értékben valósultak meg turisztikai fejlesztések. „Megújult mindhárom kisvasút és három strand, mind a biciklis közlekedésben, mind a műemlékek tekintetében milliárdos nagyságrendű a fejlesztés zajlott. Ezzel a kombinált jeggyel könnyebben elérhetővé válik az egyre több élményt kínáló régió többek között szintén nagyon népszerű hajó körjárat, aminek több mint 100 ezer utasa volt az indulása óta eltelt két esztendőben. Bízunk benne, hogy a napijegynek köszönhetően egyre többen tudják felfedezni a térséget.”

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója beszédet mondHomolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: „A MÁV-Volán-csoportnak fontos a belföldi turizmus támogatása, ennek érdekében az elmúlt években több integrált jegyet vezettünk be, ezek között volt első a Dunakanyar napijegy, ami már három éve töretlenül népszerű. Az ezután bevezetett Bakony napijegy és a Balaton körül érvényes 24 és 72 órás közös jegyeket is több tízezren váltották meg a tavalyi szezonban. Elkötelezettek vagyunk a tarifaközösség létrehozásában, ez hosszú távú célunk, aminek eléréséhez ezek a közös fejlesztések mind hozzájárulnak. Hiszen a fenntartható közösségi közlekedésé a jövő, a MÁV-Volán-csoportnál azon dolgozunk, hogy egyre többen válasszák ezt az utazási módot, az egyéni közlekedési formák helyett.”

A napijegy megvásárlásával a térség kijelölt vonat, HÉV, busz és hajó járatain lehet utazni:

MÁV-START:

  • 2-es (Budapest-Nyugati – Esztergom, továbbá az S76-os járatokon az Angyalföld – Rákos szakaszon is, illetve Rákos és Budapest-Keleti között)
  • 70-es (Budapest – Göd – Vác – Szob)
  • 71-es (Budapest – Veresegyház – Vác) vasútvonalak teljes hosszában.

MÁV-HÉV:

H5 Békásmegyer – Szentendre szakaszán.

Volánbusz:

A térség több mint 70 települését érintő járatokon.

MAHART PassNAVE:

Egy, az utas által választott dunakanyari körjáraton az alábbiak közül:

  • Visegrád – Nagymaros – Zebegény – Dömös – Visegrád
  • Vác – Visegrád
  • Esztergom – Zebegény
  • Szentendre – Visegrád


Dunakanyar napijegyA Dunakanyar napijegy megvásárolható a MÁV-START pénztáraiban, jegyértékesítő automatáiban, illetve online a MÁV applikációban, teljes áron 2 499, a 26 év alattiaknak 1 999 forintért.

A MÁV-START az utóbbi években több, a belföldi turizmust ösztönző napijegyet vezetett be a legjelentősebb területeken. Idén április 15-től újra elérhetőek a Balatonnál illetve a Bakonyban felhasználható napijegyek, amik a Dunakanyar napijegyhez hasonlóan vonatra és buszra is érvényesek.

A Bakony napijegyből, valamint a Balaton24 és Balaton72 jegyekből idén már több mint 650 darabot értékesítettek, a tavalyi értékesítési időszakban összesen több mint 30 ezren utaztak ezekkel a jegyekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 02. 15:32, kedd | Helyi

Barangolj a Borongolóval – vonattal és Tokajbusszal!

Új, vasúttal összehangolt autóbuszjáratok segítik a tokaji borvidék felfedezését

2022. Augusztus 02. 15:27, kedd | Helyi

Megindult a vasúti teherforgalom a Szeged, Röszke és az országhatár között

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a MÁV beruházásában megvalósuló Szeged–Röszke vasútvonal felújítása. Elkészült a vasúti pálya, így augusztus 1-jén este megindulhattak a tehervonatok.

2022. Augusztus 02. 15:20, kedd | Helyi

Augusztus elsejétől félóránként jár a vasútvillamos

Sikeresen zárult a TramTrain tavasz óta tartó ingyenes utasforgalmi próbaüzeme,

2022. Augusztus 02. 15:13, kedd | Helyi

Kedvező tapasztalatok a balatoni főszezon közösségi közlekedési utasforgalmában

Javában tart a főszezon a Balatonnál, sokan keresik fel a tavat – méghozzá egyre többen a közösségi közlekedést választják utazásukhoz.