Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Június 22. 15:15, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Újra munkába állhatnak a kis vasutasok – kinyitotta kapuit a MiniPolisz

Újra munkába állhatnak a kis vasutasok – kinyitotta kapuit a MiniPolisz

Június 17-én újra megnyílt a MiniPolisz családi szórakoztató-központ, ahol a MÁV interaktív standján várja a közös szórakozásra nyitott családokat.

A MÁV mini állomásán a vasutat kedvelő gyermekek számára különleges élményeket kínál az interaktív vezetőállás, forgalmi iroda és vasúti átjáró, ahol a kis vasutasok mozdonyvezetőként vagy akár forgalmi szolgálattevőként is kipróbálhatják magukat.

A budapesti Király utcában található MiniPolisz egy olyan különleges világ, ahol a 3-12 éves gyermekek játék közben ismerkedhetnek meg a felnőttek számukra elérhetetlen dolgaival, így a vasúttal is. A stand kialakításakor fontos szempont volt, hogy a kicsik egyszerűen, játékos formában kerüljenek közelebb a vasút és az utazás világához, és így ismerkedjenek meg az alapvető biztonsági szabályokkal.

A játékvárosban néhány órára megfordul a világ és a gyerekekből egy szempillantás alatt válhat postás, rendőr, pénztáros, tűzoltó, szakács, pincér, de még állatorvos is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.