Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 16. 17:06, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Újabb védőruhák, tesztek és lélegeztetőgépek érkeztek

Újabb védőruhák, tesztek és lélegeztetőgépek érkeztek

Összesen 1,5 millió védőruha, 100 ezer kesztyű, 50 ezer teszt és 200 lélegeztetőgép érkezett Magyarországra.

Az elmúlt 24 órában másfél millió védőruha érkezett a magyar orvosok és nővérek számára – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebookra feltöltött videóban.

Szijjártó Péter elmondta, a védőruhák mellett érkezett százezer kesztyű, ötvenezer koronavírus-teszt és kétszáz lélegeztetőgép is.

A repülőgépek a következő napokban is folyamatosan szállítják az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket Magyarországra - tette hozzá.

Szijjártó Péter megjegyezte, Magyarország megteheti, hogy segít a környező országoknak is, hiszen a Kína-Magyarország légihíd folyamatosan működik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.