Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. November 12. 11:33, hétfő | Helyi
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens Boxing Gym Vásárhely

Újabb országos bajnoki cím plusz egy bronz a Boxing Gym Vásárhelytől!

Újabb országos bajnoki cím plusz egy bronz a Boxing Gym Vásárhelytől!

Két versenyzőt indított a vásárhelyi ökölvívó egyesület az ifjúsági országos bajnokságban, mindketten éremmel térhettek haza.

Tóth Nikolett, a Boxing Gym Vásárhely versenyzője egy kemény, de eredményes felkészülési időszakot követően az országos bajnoki döntőt is sikerrel vette.

A pénteki, fővárosi döntőben +81 kilogrammos súlycsoportban Tápi Tamarát győzte le. A mérkőzésen Niki végig fölényben küzdött, ellenfele bár súlyban is magasságban is túltett rajta, nem bírt a vásárhelyi versenyzővel. Az első rászámolás után a bíró a második, súlyosabb, bevitt ütés után beszüntette az összecsapást. Tóth Nikolettnek így a korosztály országos bajnokaként aranyérem került a nyakába. Mestere, Tóth Károly Zsolt vezetőedző elmondta, ezek után lehet, hogy Nikit a felnőtt OB-re is nevezhetik.

A klub másik ifjúsági reménységének, Kovács Krisztiánnak nehezebb dolga volt. A nyolc bajnokaspiráns közül elsőként a KSI versenyzőjét, Oláh Csabát kapta, akivel már találkozott – éppen Hódmezővásárhelyen – és akit akkor legyőzött. Az elődöntőbe kerülésért nagy, de egyértelmű, fölényes küzdelemben, egyhangú pontozással Krisztián került a legjobb négybe. Itt a súlycsoport favoritját, az ifi VB-n is sikeresen szereplő Fehér Koppányt kapta, aki ellen ezúttal még nem volt esélye. Szomorkodnunk mégsem kell, első komolyabb ökölvívó évében Krisztián bronzérmet termelt a vásárhelyi sportéletnek és a Boxing Gymnek.

A Boxing Gym Vásárhelynél ezek után sincs megállás. Egy zágrábi torna után következik a felnőtt, azaz az elit országos bajnokság, ahol nagy reményekkel indul az egyesület két legrutinosabb bokszolója, Kovács Pál és Rácz József.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.