Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. November 29. 10:43, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Újabb két KISS állt forgalomba az elővárosi vonalakon

Újabb két KISS állt forgalomba az elővárosi vonalakon

November 24-től hétköznaponként a Budapest–Újszász–Szolnok (120a) vasútvonalon két, a ceglédi (100a) vasútvonalon már hat KISS jár.

A váci és az esztergomi járatokon közlekedő szerelvényekkel együtt, összesen már 18 emeletes motorvonat szállítja az utasokat az elővárosban.

A MÁV-START új szerelvényeinek folyamatos forgalomba állásával egyre több járaton találkozhatnak az utasok a KISS emeletes motorvonatokkal. November 24-től két újabb jármű is szállítja az utasokat hétköznaponta, ennek köszönhetően a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalon két, a ceglédi vasútvonalon már hat KISS motorvonat jár. Az újszászi vonalon az új motorvonat Szolnokról reggel 5, 10 és 15 órakor, Budapest Keleti pályaudvarról 7:15, 12:15 és 17:15-kor indul. A ceglédi vonalon a Szolnokról 5:40-kor, Ceglédről 15:48-kor, Budapest Nyugati pályaudvarról 14:03-kor és 17:33-kor, valamint a Ceglédről Szolnokra 18:54-kor induló vonatokon utazhatnak KISS motorvonatokkal. A váci vonalon továbbra is tíz, az esztergomi vonalon pedig reggelente egy emeletes vonat közlekedik.

Az új járművek nagyon népszerűek az utazóközönség körében. Nagy kapacitásúak, a légkondicionált és tágas utastérben a két szinten összesen 600 ülőhely és négy mosdó – ebből az egyik akadálymentesített – van. Az oldalanként 12 ajtó gyorsabb utasáramlást tesz lehetővé, jobb menetdinamikájuk pedig a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban jobb menetrendszerűséget biztosít. A kocsikban a kor követelményeinek megfelelő kamera- és utastájékoztató, valamint ülőhelyfoglaltságat mutató rendszer, WIFI, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozók is megtalálhatóak. A multifunkciós terekben pedig 4 kerekes szék, illetve 12 kerékpár vagy 5 babakocsi is szállítható.

Jövő év végéig a megrendelt járművek mindegyike, összesen 40 KISS állhat forgalomba. Az emeletes motorvonatok elsősorban a budapesti elővárosi vonalakon közlekednek majd. A vasúttársaság arra törekszik, hogy ezek az új szerelvények minél több utas számára biztosítsák a színvonalas kötöttpályás közlekedés élményét.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.