Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 28. 10:54, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Újabb esztergomi járatokban utazhatunk KISS motorvonattal február 28-tól

Újabb esztergomi járatokban utazhatunk KISS motorvonattal február 28-tól

Hétfőtől újabb reggeli járatokban áll forgalomba KISS az esztergomi vonalon, ennek köszönhetően munkanapokon már napi 4 vonatpárban utazhatunk emeletes motorvonattal.

Február 28-tól a Budapest-Esztergom vonalon az eddigieken túl már a Nyugati pályaudvarról 5:10-kor induló S72-es, valamint az Esztergomból 6:35-kor induló Z72-es járaton is emeletes motorvonattal találkozhatnak az utasok. Ennek köszönhetően munkanapokon reggel és délután is 4-4 járatban közlekedik a 600 ülőhelyes szerelvény, megkönnyítve és kényelmesebbé téve a fővárosba ingázók útját.

Összesen eddig 31 KISS motorvonatot vett át a vasúttársaság, így egyre nagyobb arányban jelennek meg az elővárosi forgalomban a korszerű járművek. Az esztergomi vonal mellett a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon a hét minden napján, valamint a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon munkanapokon járnak az emeletes szerelvények. Hétvégente a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza között közlekedő sebesvonatokban is megfordulnak a KISS motorvonatok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.