Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2022. Február 28. 10:54, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Újabb esztergomi járatokban utazhatunk KISS motorvonattal február 28-tól

Újabb esztergomi járatokban utazhatunk KISS motorvonattal február 28-tól

Hétfőtől újabb reggeli járatokban áll forgalomba KISS az esztergomi vonalon, ennek köszönhetően munkanapokon már napi 4 vonatpárban utazhatunk emeletes motorvonattal.

Február 28-tól a Budapest-Esztergom vonalon az eddigieken túl már a Nyugati pályaudvarról 5:10-kor induló S72-es, valamint az Esztergomból 6:35-kor induló Z72-es járaton is emeletes motorvonattal találkozhatnak az utasok. Ennek köszönhetően munkanapokon reggel és délután is 4-4 járatban közlekedik a 600 ülőhelyes szerelvény, megkönnyítve és kényelmesebbé téve a fővárosba ingázók útját.

Összesen eddig 31 KISS motorvonatot vett át a vasúttársaság, így egyre nagyobb arányban jelennek meg az elővárosi forgalomban a korszerű járművek. Az esztergomi vonal mellett a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon a hét minden napján, valamint a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon munkanapokon járnak az emeletes szerelvények. Hétvégente a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza között közlekedő sebesvonatokban is megfordulnak a KISS motorvonatok.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 15:42, kedd | Helyi

Fenyegető határidő közeledik az árampiacon

Kritikus határidő közeledik a hazai villamosenergia-piacon:

2023. Február 07. 14:41, kedd | Helyi

A pasztináktól a porcsinig: vegyünk, együnk, ültessünk elfeledett és alulértékelt növényeket! A pasztináktól a porcsinig: vegyünk,

Bárcsak lennének olyan növények, amelyek már bizonyították, hogy jól bírják a szélsőséges körülményeket, nagyon egészségesek, és a természetkímélő mezőgazdasági rendszerekbe is beleillenek!

2023. Február 07. 12:29, kedd | Helyi

Valentin napon is van élet az epren túl! Valentin napon is van élet az epren túl!

Valentin napon hajlamosak vagyunk túlzásba esni, ajándékok és menü terén.

2023. Február 07. 12:25, kedd | Helyi

Mindennapi kenyerünket süsd meg nekünk ma!

A kenyérsütés az emberiség ősi misztériuma. Kevesek sütnek otthon kenyeret, de ideje lenne újra megfontolnunk, hogy magunk készítsük el a cipót, hiszen az ára lassan az aranyéval vetekszik.