Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Június 17. 06:08, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Újabb értékes körök

Újabb értékes körök

Számos újabb értékes kört teljesített a GRT két fiatal újonca a csapat legújabb versenytechnikáival a múlt héten a Hungaroringen az MNASZ Autós Gyorsasági Szakág dupla tesztnapján.

Berta Benjámin és Oliver Michl már másodszorra gördült a mogyoródi F1-es pálya aszfaltcsíkjára a Gender Racing két új Formula4-es TatuusT014 Abarthjával. Míg az előző tesztnapon az autóval való ismerkedés az autók kezelésének megtanulása az alapbeállítások megtalálása volt a fő cél az elmúlt két napban már a folyamatosan gyorsuló precíz és pontos körözés volt a feladat, hogy elérjék a kitűzött köridő eredményét az első tesztnaphoz képest már jóval forszírozottabb tempóban.
Olivér és Benjámin most is a Gender Racing korábbi bajnoka Rónai Tamás mentorálása mellett végezték a munkát a tesztnapokon néha elég változatos időjárási körülmények között. Ugyanis előfordult, hogy zivatar áztatta a mogyoródi aszfaltcsíkot, de legalább így a fiuk arról is szerezhettek friss tapasztalatokat, hogy hogyan működnek a vizes pályán esőgumival a kis turbós méregzsákok. A két napon keresztül fegyelmezetten és minden nagyobb fennakadás nélkül folyt a munka, és ami a legfontosabb, hogy mindkét versenyzőnél folyamatosan jöttek is a várt egyre javuló köridők.

A fiúk pályán nyújtott teljesítménye mellett az is fontos volt, hogy a csapat is minél több további újabb tapasztalatot szerezzen az új autókkal az üzemeltetés és a beállítások terén és persze az új fiatal versenyzőkkel is minél jobban összecsiszolódjanak a közös munkában.

Gender Tamás csapatfőnök az idei második teszt után is bizakodóan nyilatkozott:
„Nagy öröm, hogy a hosszú kényszerszünet után úgy tűnik, hogy végre visszaállhat a szokásos működési rendjébe a sportélet! Nagyon jó, hogy a Hungaroring és a szakág egymás után két tesztnapot is biztosított így hosszas és hatékony munkát folytathatott a csapat, amire nagy szükségünk is van, hogy az új versenyzőkkel és az új technikával a lehető legjobban fel tudjunk készülni az alaposan megcsúszott szezonnyitó versenyhétvégére! Nagyon elégedett vagyok az eddigi két tesztünk eredményeivel. Ez a mostani két nap is bizonyította, hogy remek választás volt a két új fiatal gokartos tehetségünket az új technikába beültetni. A gokartban megszerzett tapasztalataikat már rögtön az elején remekül át tudták ültetni a formaautózásba, nagyon gyorsan tanulnak, nagyon jól és fegyelmezetten lehet velük együtt dolgozni. Úgy látom, még néhány tesztnap után abszolút versenyképesen állhatnak majd oda az első éles formula autós versenyfutamuk rajtjához. Mindig nagyon izgalmas szakmai kihívás mikor egy új fiatal versenyzővel a legelején elkezdjük a munkát, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy Olivérnek és Benjáminnak is még nagyon komoly jövője lehet ebben a sportban. Ezért a vezetéstechnikai és az egyéb sportszakmai képzésük mellett a kommunikációban is tovább erősítünk, hogy új fiatal tehetségeink személyét is minél szélesebb körben megismerjék! Ezért idéntől próbálunk nagyobb hangsúlyt helyezni a televíziós és egyéb mozgóképes megjelenésekre, a folyamatos kétnyelvű kommunikációra. Valamint a két új versenyzőnk korosztálynak ma talán legnépszerűbb megkerülhetetlen közösségi médiafelületén a TikTok-on is elindult a Gender Racing Team saját csatornája melyen elsősorban a viccesebb, bohókásabb hangulatú és izgalmas látványos pillanatokat szeretnénk megmutatni a csapat életéből persze azzal a céllal is, hogy minél jobban felkeltsük ennek a korosztálynak az érdeklődését is az imádott különleges sportágunk iránt!”

A két újonc a gokartos versenyfutamok között ismét nagyon élvezték a formula autós körözést!

Berta Benjámin:
„Szerintem a körülményekhez képest jól teljesítettük a tesztet. Próbáltuk minél jobban teljesíteni a köröket a csapat és Rónai Tomi instrukciói alapján. Nyilván sokat kell meg menni ahhoz, hogy hamarabb tudjuk teljsíteni az elvárásokat ami az igazi versenyképes köridőkhöz kell majd, de amúgy jó tempóban fejlődtünk szerintem! A csapattal maximálisan meg vagyok elégedve és nagyon jól éreztem magam, a kondícióm is jónak bizonyult a forma autóhoz, úgyhogy összességében megvagyok elégedve magammal és minden egyébbel is.”

Olivér Michl:
„Szerintem jól ment a teszt. Szépen haladtunk a két napon keresztül és sokat fejlődtünk miközben én és a csapat is sokat tanultunk az F4-es autókról. Természetesen van még bőven rengeteg dolog amit még tanulnunk kell de fokozatosan gyorsulva, biztosan jó úton járunk.”

A csapatra az előzetes tervek szerint még két további külföldi teszt vár majd a július végi Horvátországi Grobnikban megrendezendő első FIA CEZ és magyar bajnoki versenyhétvége előtt.

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.