Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Április 01. 15:53, szerda | Belföld
Forrás: MÁV Zrt.

Újabb 15 felújításra váró osztrák vasúti személykocsi érkezett Magyarországra

Újabb 15 felújításra váró osztrák vasúti személykocsi érkezett Magyarországra

Kedd délelőtt a MÁV-START újabb 15 használt vasúti személykocsit vett át a hegyeshalmi vasúti határállomáson.

Ezzel az Osztrák Vasúttársaságtól (ÖBB) megvásárolt ötvenötből már 25 érkezett meg Magyarországra. A Lange-Schlierenek a felújítás után folyamatosan állnak forgalomba az északkelet-magyarországi régióban.

A második 15 kocsi – az előzőekhez hasonlóan – szintén a MÁV-START szolnoki járműjavító bázisára kerül. Ott végzik el a magyarországi műszaki előírásoknak megfelelő átalakításokat, az úgynevezett fővizsga munkákat, továbbá a személykocsik belső tereinek megújítását, az ablakok cseréjét. Sor kerül a futómű- és belsőberendezések vizsgálatára, valamint a jármű MÁV-START színterv szerinti külső átfestésére is. Március 18-án mutatta be a vasúttársaság az első öt felújított kocsit, amelyek azóta naponta közlekednek Budapest–Miskolc–Sátoraljaújhely között.

A kocsik miskolci honállomással a térséget kiszolgáló regionális és távolsági forgalomban közlekednek. A fokozatosan forgalomba álló kocsikkal a MÁV-START az elöregedett, korszerűtlen járműveket váltja ki, így a megújult járműparkkal tovább emelkedik a személyszállítási szolgáltatás színvonala az észak-kelet magyarországi vasúti régióban.

A kiválasztásnál a MÁV-START figyelembe vette, hogy a kocsitípus 140 km/h sebességre alkalmas, tárcsás fékberendezésű, az ajtózárás központi és sebességfüggő reteszelésű, valamint rendelkezik fedélzeti hangosítással. A legalacsonyabb ár mellett döntő tényezőnek számított, hogy a magyar vasúthálózaton ismert típusról van szó, amelynek az alkatrész utánpótlása is folyamatosan biztosított. Lényeges feltétel volt még a többcélú, pl. mozgáskorlátozottak utazására vagy kerékpárszállításra alkalmas terek kialakításának lehetősége is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton