Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. November 11. 18:11, péntek | Belföld
Forrás: Ügyészség

Új pszichoaktív szer hatása alatt okozott halálos balesetet

Új pszichoaktív szer hatása alatt okozott halálos balesetet

A Szekszárdi Járási Ügyészség halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a 28 éves férfi ellen.

A vádirat szerint a vádlott 2021. június 24-én este, lakott területen kívül, egy benzinkutat és az 56. számú főutat összekötő szervízúton, jó látási viszonyok között vezette a testvére gépkocsiját. A vádlott a KRESZ szabályait megszegve úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt állt. A vezetés előtt ugyanis új pszichoaktív anyagokat fogyasztott, mégpedig a hasis és a marihuána hatóanyagához hasonló hatású, de mesterségesen előállított szintetikus vegyületet.

A kereszteződéshez érve a férfi az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról a főúton haladó másik személygépkocsinak, hanem bódult állapota miatti figyelmetlenségből az érkező gépkocsi sávjába hajtott. A másik, a megengedett sebességnél egyébként is lassabban haladó autó sofőrje a baleset elhárítása érdekében vészfékezett, azonban az ütközést elkerülni nem tudta, az elé hajtó autó jobb hátuljának ütközött.

Az ütközés következtében a vádlott autója megpördült és a szalagkorlátba csapódva az útszéli vízelvezető árokba csúszva állt meg, míg az érkező autó szintén a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött.

A férfi autójának jobb hátsó, 39 éves utasa az ajtó oldalüvegén át az árokba kiesett, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően a szakszerű orvosi ellátás ellenére életét vesztette. A vádlott autójának jobb első utasa súlyos sérüléseket szenvedett, míg a vádlott és a másik autó utasai nem sérültek meg, azonban mindkét gépkocsiban jelentős anyagi kár keletkezett.


A vádlottat korábban, 2016. évben bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt elítélte a bíróság. Soron kívüli orvosi vizsgálata alkalmával a járművezetésre alkalmatlanná nyilvánították.

Vele szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától eltiltását, valamint a közúti járművezetéstől végleges hatályú eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.