Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Szeptember 06. 15:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Szöveg és fotó: Búz Csaba főhadnagy

Új parancsnok Hódmezővásárhelyen

Új parancsnok Hódmezővásárhelyen

Parancsnokváltás történt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében. Tóth István ezredes szeptember elsejétől kezdve látja el a Kikülönített Szervezeti Elemek vezetését.

A Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere 2007. március 1-i hatállyal alapította meg a Bocskai-dandárt, amelynek katonái három bázison teljesítenek szolgálatot. A szervezeti felépítés szerint a dandár parancsnoka és egyik helyettese Debrecenben, míg másik helyettese Hódmezővásárhelyen a Kikülönített Szervezeti Elemek (KSZE) parancsnokaként teljesít szolgálatot. Magyarország Honvédelmi minisztere 2018. szeptember 1-i hatállyal nevezte ki Tóth István ezredest, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettesi beosztásba.

Tóth István ezredes húsz évet szolgált Tatán harckocsizó és lövész beosztásokban, amelynek több mint felét különböző parancsnoki beosztásokban látta el. „Ez a 20 év azt eredményezte, hogy ismerem a katonák életének mindennapjait, a gyakorlatok és a missziók kihívásait. Az eredményes együttműködés érdekében kérem, hogy az eddigiekhez hasonló lelkiismeretes hozzáállással végezzék munkájukat!” – mondta bemutatkozásként az ezredes.

Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, a dandár parancsnokaként megköszönte a felsorakozott katonák elmúlt időszakban végzett munkáját. Az új parancsnokhelyettes részére elsődleges feladatként határozta meg a hódmezővásárhelyi alegységek eddig elért eredményeinek megtartását, tovább növelését. „A közös munka eredményeként legyünk mi továbbra is a példa itthon az összes többi katonai szervezet előtt és folytassuk a társadalom felé is azt a példamutató magatartást, amit önök folyamatosan végeznek!” – mondta a parancsnok.

Külön kiemelte: a további sikerek elérése érdekében biztosítja Tóth ezredesnek, hogy a dandár parancsoksága részéről minden támogatást megkap.
A kinevezés alkalmával megtartott dandársorakozón, az alakulat parancsnoka elismerést adományozott a dandár KSZE megbízott parancsnoki feladatok ellátása során végzett munkája elismeréseként Bátor Ferenc alezredesnek, a dandár KSZE megbízott törzsfőnökhelyettesi feladatok ellátása során végzett munkája elismeréseként Imre József Ernő alezredesnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.