Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 03. 12:08, hétfő | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Új kormányablak nyílt Szegeden a Kereskedő közben

Új kormányablak nyílt Szegeden a Kereskedő közben

Integrált kormányzati ügyfélszolgálatot adott át dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, és B. Nagy László országgyűlési képviselő Szegeden, a Kereskedő közben.

A nyolc munkaállomással és egy fotófülkével rendelkező új kormányablak immár a 13. kormányablak Csongrád megyében. A Kereskedő közben levő ingatlanban látja el feladatát a Szegedi Járási Hivatal Közlekedési Osztálya, valamint itt kapott helyet a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont, amely mostantól egy klasszikus kormányablak ügyfélszolgálattal egészül ki. Az új kormányzati ügyfélszolgálattal jelentősen egyszerűsödnek az adminisztrációs folyamatok, hiszen a külföldről behozott használt gépjárművek esetében egy helyen intézhetők– az összeépítési és átalakítási engedélyek kiadása után – a rendszámmal való ellátáshoz, illetve a forgalmi engedély kiadásához szükséges ügyek.

Dr. György István megnyitóbeszédében hangsúlyozta: a most átadott, országosan a 305-dik kormányablak és általánosságban az országos kormányablak-rendszer a területi közigazgatás zászlóshajójának számít, hiszen ez az a találkozási pont, ahol az emberek direkt módon lépnek kapcsolatba az állammal ügyeik intézése során. A kormányablakok gyors ügyintézést támogató, „egyablakos” jellege és ügyfélközpontú kialakítása alapvető nemzetgazdasági érdek is, amely a vidék lakosságmegtartó erejére is pozitív hatással van, hiszen az emberek a lakókörnyezetükhöz közel, gyorsan és kényelmesen tudják elintézni ügyeiket.

A Szegedi Járási Hivatalban dolgozó kollégák egy átlagos héten mintegy tízezer, évente pedig közel félmillió ügyfélnek nyújtanak segítséget a kormányablakokban – hangsúlyozta dr. Juhász Tünde.

B. Nagy László országgyűlési képviselő kiemelte: a környéken élők szempontjából fontos beruházás zárult le, amely könnyebbséget, segítséget jelent majd az itt élőknek az ügyintézésben.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.