Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Február 10. 14:09, szerda | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

ÚJ JÁTÉKSTÍLUS A VÁSÁRHELYNÉL

ÚJ JÁTÉKSTÍLUS A VÁSÁRHELYNÉL

Nem ment eddig túl jól a Vásárhelyi Kosársuli szekere a bajnokságban, ezért múlt héten Debrecenben már új játékstílust alkalmazva léptek pályára.

A keretben is voltak változások, de úgy tűnt beválhatnak az újítások, mivel jól helyt álltak a bajnokaspiráns otthonában. A Tiszaújváros elleni szombati bajnoki előtt dr. Elek Andrással beszélgettünk.


- Elég csak a debreceniek elleni ütközet csapatnévsorára pillantanunk, és már is kiderült, hogy valami változott a csapat háza táján…
- Igen, eddig jóval a várakozás alatt szerepeltünk, még ha sokat is változott a gárda. Ennek szerintem elég sok, és összetett oka van. Nem igazán lehet Kukla vagy éppen Gruda felépítésű, játékstílusú klasszikus centert találni. Nem nagyon tudtuk pótolni Nyilas és Genal játékát sem, mivel mindkettő rendkívüli egyéniség volt. Az idény eddigi részében a tavaly jól teljesítő Kelemen is elveszett, mert Vejinovicsot választottam, mint nem hazai nevelésű játékost, ő viszont sajnos nem tudott élni a lehetőséggel.

- Elég sokan érkeztek a nyáron. Velük mi a helyzet?
- Eddig nem tudtuk igazából kihasználni a két szezon között jött fiatalokat. Továbbá nem tudtuk kezelni azt sem, hogy túl sok kosarasunk lett az újak érkezésével. Emiatt változtatni kellett, és kell. A sporthoz visszatérő Csorvási Leventének szívbetegsége miatt csak heti két edzést és egy mérkőzést engedélyeztek orvosai. A kevés edzés miatt feszültség volt csapaton belül, ezért egyelőre lemondtunk játékáról.

- Azért a sérülések sem könnyítik meg a dolgukat, jól gondolom?
- A fantasztikusan tehetséges U20-as játékosunk, Kereszty Domos előbb sérülés miatt hiányzott meccsekről, majd szünetet kért tanulmányi okok miatt. Természetesen minél előbb visszavárjuk! Czibere Zoli és Wirth Ádám is mélyen tudásuk alatt szerepeltek eddig, de mindketten sérüléssel bajlódnak. Egyelőre nem erőltetjük játékukat – bár nagy szükségünk lenne rájuk, előbb azonban meg kellene, hogy gyógyuljanak.

- A múlt héten a DEAC-ot meglepte új játékformációjuk, ezt edzőjük dr. Nagy Ágoston is kiemelte nyilatkozatában. Milyen az új stratégia?
- Egy új játékstílust gyakorolunk, amely Debrecenben remekül bevált: klasszikus irányító és magas center nélkül játszunk. Kipróbáltuk a 20 éves Kelemen Balázst, aki kiválóan játszik hétről-hétre az U20-as együttesben. Reményeim szerint évekig remek irányítónk lehet. Igaz vasárnap peches volt, gyorsan kifújták a játékvezetők, de szombaton már szuper lesz a Tiszaújváros ellen! Az eddig kevesebbet játszó Pavlovics, Varga Zalán és Rostás Imre remekül élt Debrecenben a lehetőséggel.

A Vásárhelyi Kosársuli – Tiszaújváros NBI B csoportos összecsapás 2016. február 13-án 18 órakor kezdődik a hódmezővásárhelyi Hódtói Sportcsarnokban.

A rangadóra az MMBF Földgáztároló Zrt. jóvoltából a belépés ezúttal is ingyenes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.