Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Január 08. 11:16, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

ÚJ ÉV ÚJ LEHETŐSÉG

ÚJ ÉV ÚJ LEHETŐSÉG

Revansot vehet az első fordulóban elszenvedett vereségéért a Vásárhelyi Kosársuli az MTK ellen.

A szerda este 18:30-kor kezdődő összecsapást Utasi Gábor fiai a 11. helyen várják az NBI B-s bajnokság elit, piros csoportjában. A kék-sárgák eddig egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a fővárosiak, akik csak két hellyel előzik meg őket.

A végelszámolás szempontjából kiemelten fontos szerepe lehet a találkozónak, hiszen két olyan közvetlen egymással rivalizáló gárda csap össze, akik a legjobb nyolcban maradást tűzték ki célul. Ehhez most a budapestiek állnak egy hajszállal közelebb. Ők eddig 5 alkalommal nyertek, de a bajnokság szoros erőviszonyait mi sem bizonyítja jobban, mint hogy hét nyert mérkőzéssel már akár a dobogó közvetlen közelébe is lehet kerülni.

Vas Péterék lépéshátrányban vannak a Honvéd ellen elmaradt őszi mérkőzésük miatt, de a hosszabb téli szünet talán segített nekik, hogy mesterük rendet tegyen a fejekben. Rossz hír viszont, hogy továbbra sem lehet ott a pályán a térdsérüléssel bajlódó Kelemen Balázs, de bizonytalan az értékes kiegészítő ember, Pavlovic Vuk szereplése is. Nagyot lendíthet viszont a gárda szekerén Varga Zalán játéka, aki a legutóbbi, PVSK ellen elveszített derbin igencsak nagy űrt hagyott maga után.

A legnagyobb fejtörést azonban nem a sérültek felépülése okozza a Vásárhelynél. A rossz őszi szereplés (3 győzelem és 8 vereség) elég sokat kivett a Csongrád megyei kosarasokból. Ezért a legnagyobb kihívást Utasi Gábor mesternek az jelenti, hogy újra motivált, a pályát felszántó együttest tudjon harcba küldeni.

Az, hogy sikerült-e neki ismét oldott légkört kialakítania a Kosársuli háza táján, csak január 10-én szerdán 18:30-kor derül ki a Hódtói Sportcsarnokban, ahová a szurkolók ezúttal is ingyenesen léphetnek be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás