Városlista
2020. március 30, hétfő - Zalán

Hírek

2019. December 09. 09:09, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Tűzben született alkotások párbeszéde

Tűzben született alkotások párbeszéde

Megnyílt a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása

Idén ősszel huszonkettedik alkalommal került megrendezésre Hódmezővásárhelyen kerámia szimpózium. Az ország számos pontjáról és a határokon, sőt a tengerentúlról érkezett alkotók a több mint egy hónapos időszak alatt készült munkáikat az Alföldi Galériában csütörtök este megnyílt beszámolókiállításon tárták a közönség elé.

A megnyitóra érkezetteket Kis Andrea alpolgármester köszöntötte, méltatva a szimpózium eddigi eredményeit, majd Lovag Zsuzsa régész, muzeológus, a Vásárhelyi Kerámia Szimpózium védnöke megnyitójában kifejtette: a szimpózium lehetőséget ad arra, hogy a művészek egymás személyiségét és alkotói módszereit megismerve gazdagítsák saját világukat és eszköztárukat.

A most megnyílt kiállítás is ezt támasztja alá, hiszen a kiállított műtárgyak egymásnak felelve folytatnak kommunikációt egymással, függetlenül attól, hogy az egyik kerámia alkotója az Egyesült Államokból érkezett tapasztalt művész,Peggy Bjerkan, míg a másik a friss diplomás Farkas Gabriella, a prágai művészeti főiskola tanára, Gabriel Vach, vagy a vásárhelyi szobrászművész, Kotormán Norbert.


A Vásárhelyi Kerámia Szimpózium huszonkét évét annak az együttműködésnek köszönheti, amely a művészeket, a hátteret biztosító gyárakat, a várost és a múzeumokat összeköti – fogalmazott Pannonhalmi Zsuzsa Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész, Érdemes Művész, a Wartha Vince Kerámiaművészeti Alapítvány és Egyesület elnöke. Az alkotási folyamatban résztvevő művészek az ipari létesítményekben nemcsak a közel hetvenféle alapanyagból válogathatnak, a munkájukat a gyárak szakembereinek segítik, s az Alföldi Galéria pedig lehetőséget ad, hogy a művek találkozhassanak a vásárhelyi közönséggel, erre január 26-ig lesz lehetőség a Kossuth téri kiállítóhely Szőnyi utcai szárnyában.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 27. 10:24, péntek | Helyi

Meghosszabbította a vasúttársaság a nemzetközi jegyek díjmentes visszatérítését

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, a külföldi vasúttársaságok által meghozott vagy kilátásba helyezett intézkedések miatt a MÁV-START

2020. Március 27. 10:20, péntek | Helyi

A hétvégi óraátállítás néhány éjszakai belföldi és nemzetközi vonatot érint

Március 29-én, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonat menetrendjét befolyásolja.

2020. Március 27. 10:18, péntek | Helyi

Tíz százalékos kedvezmény elektromos autót bérlő vasúti bérleteseknek

- Alternatíva a budapesti tömegközlekedés helyett -

2020. Március 27. 06:00, péntek | Helyi

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.