Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Október 19. 14:30, szerda | Helyi
Forrás: Juhász Péter, BUZZWORD Strategies

Tudj meg mindent a következő rugalmas és jól fizető szakmádról!

Tudj meg mindent a következő rugalmas és jól fizető szakmádról!

A Codecool Programozóiskola különböző ingyenes eseményein az informatika világa iránt érdeklődők megismerhetik, milyen lehetőségek várnak rájuk a szektorban, akár előképzettség nélkül, kezdőként is.

Október 20-án Szegeden, az immár világhírű startup, az Antavo irodájában kerül sor a következő találkozóra. Itt az érdeklődők nemcsak belekóstolhatnak a programozásba, hanem meghallgathatják azoknak a személyes beszámolóit is, akik a képzés révén már sikeresen jutottak új, jövőálló szakmához.

A Codecool programozóiskola rendszeresen tart ingyenes rendezvényeket, melyek célja, hogy megismertessék a programozói szakmát, és az iskola hatékony, gyakorlatorientált módszerét az IT világa iránt érdeklődőkkel. A következő eseményük Szegeden, a Kelemen László utca 11. alatt található Antavo irodában lesz, október 20-án, délután 4-kor. A tájékoztató mellett egy olyan workshoppal is készülnek, ahol mindenki megtapasztalhatja, milyen a gyakorlatorientált csapatmunka élménye és azonnali eredménye.

A Codecool alapítói annak idején azt vették a fejükbe, hogy olyan képzési metodológiával vezetik be a munkaerőpiacra a programozás iránt érdeklődőket, ami a tanuló egyéni igényeihez igazodva a leggyorsabb fejlődést biztosítja, ugyanakkor a munkaadói elvárások szerinti legversenyképesebb tudást adja. Mindehhez olyan készségeket is tanítanak, amik a jövendőbeli munkahelyen való érvényesülést is biztosítják, mint például a csoportban való munkavégzés, vagy a folyamatos önfejlesztés képessége. Hiszik, hogy a programozás nemtől és kortól függetlenül elsajátítható, csak a kellő motiváció, és néhány alapvető logikai készség szükséges hozzá. Ebben olyannyira biztosak, hogy a képzést sikeresen teljesítőket kezdő programozóként helyezik el vállalati partnereik egyikénél. Az elhelyezést pedig szerződésben garantálják.

Hazánkban már ezer fölötti a Codecoolnál végzettek száma, a többi európai iskolájukból pedig több százan kerültek már a helyi – vagy akár a globális – munkaerőpiacra. Ezekről a tapasztalataikról is beszámolnak a találkozón a Codecool volt diákjai, akik informatikai előképzettség nélkül kezdték el a Codecool programozó képzést, és ma már haladónak számítanak új szakmájukban. Bár Magyarországon a fizetés kérdése privát beszélgetéseken általában tabunak számít, az viszont tudható, hogy néhány éven belül akár a bruttó 1 milliós álomfizetés is lehetséges informatikai szaktudás birtokában. Ráadásul ez az a szakma, ahol a válság ellenére is megmaradt a munkaerőhiány, a kezdő junior programozói fizetések is rendre meghaladják a havi nettó 400 ezret, nem ritkán euróban, külföldi foglalkoztatótól kapják a frissen elhelyezkedők is a fizetésüket.

Aki a workshop és az egyéni beszámolók után kedvet érez jelentkezni a Codecool valamelyik képzésére, az akár helyben meg is teheti, de a szervezők mindenkit arra ösztönöznek, hogy a felmerülő összes kérdésüket tegyék fel a Codecool jelenlévő mentorainak, kollégáinak és egykori diákjaiknak. Aki pedig messzebbre tekint karrierjében, az konzultálhat a helyszínt adó Antavo munkatársaival is, akik Szegedről indulva építették fel immár világhírű, online marketingszoftverek fejlesztésére szakosodott startupjukat, így bizonyítva, hogy bármi lehetséges a mai online világban, megfelelő szakismeret birtokában.

Természetesen a szervezők ételről és italról is gondoskodnak. A részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött, mely itt érhető el.



Codecool

A magyar magántőkéből alapított Codecool Kft. fő küldetése, hogy pótolja az informatikai ipar jelenlegi és jövőbeni szakemberhiányát, egyedülálló, gyakorlatorientált képzési programján keresztül. A gyakorlott mentorok segítségével megvalósított, különböző időtartamú és specializáltságú intenzív programozó kurzusok közül kiemelkedik a10 hónapos full stack oktatási program, mely az elhelyezkedésre is garanciát vállal. A tandíj az elvégzett tanfolyam révén szerzett munkahelyi bérből fizetendő. A Codecool 2022-ben egyesült a piacvezető lengyel Software Development Academy-val, mellyel közösen már 8 országban kínálnak programozói képzéseket, és mintegy 400 partnervállalatnál álláshelyeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.