Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 23. 10:55, péntek | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Tudatos vásárlásra nevelt fiatalok

Tudatos vásárlásra nevelt fiatalok

Hasznos trükkökkel ismerkednek ezekben a hetekben a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Csemete Egyesület szervezésében az általános iskolás gyerekek.

Túlvásárlás, felesleges csomagolóanyagok tömkelege, külső csín, silány minőség: ezekkel is találkozhat egy - egy laikus vásárló. Gyakran megesik, hogy a tapasztalatlan gyerekek is célpontjai a vad profitszerzésnek. Ezt megelőző céllal sikeres a Mátrix Közhasznú Alapítvány által, a csomagolási hulladék csökkentéséért és a tudatos vásárlói szokások fejlesztéséért indított környezetvédelmi program, melyet a Földművelésügyi Minisztérium és a Szelektálok.hu támogatta.

http://www.matrixalapitvany.hu/_kep/2018-03-matrix-csemete-tudatos-vasarlas02.jpg

Környezetvédelem, élhetőbb környezet

20 oktatási intézményben több száz gyermek számára került megrendezésre a felesleges hulladékok mennyiségének csökkentése érdekében előadássorozat. Az interaktív, képekben és információkban gazdag előadásanyagot a fiatalok érdeklődéssel fogadták. Az előadásokhoz kapcsolódó vetélkedőkben legaktívabb 60 gyermek csomagolástól mentes ajándék könyvet kapott.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője, Rácz Anett elmondta: kérdőíves felméréssel térképezte fel a szervezet a vásárlói szokásokat. A nem reprezentatív felmérésből kiderült, hogy a helyzet nem nevezhető jónak, sok embernél igen fontos szerepet tölt be egy - egy termék csomagolása, és a külcsín. A legtöbben mindent becsomagolnának, még a csomagoló papírt is. A szemléletformáló program fontosságát ez is mutatja.

Rácz Anett alapítványi elnök véleménye, hogy a "...világunkat mi magunk alakítjuk, nem mindegy azonban, hogy hogyan". A környezetvédelmi program pillanatairól kisfilm is készül, mely ahttp://www.matrixalapitvany.hu oldalon a tanárok, a diákok, a vásárlói szokások iránt érdeklődő lakosság számára is elérhető. Egy kis odafigyeléssel és tudatossággal óriási változások vihetők végbe a környezetünk védelme érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.