Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2018. Március 23. 10:55, péntek | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Tudatos vásárlásra nevelt fiatalok

Tudatos vásárlásra nevelt fiatalok

Hasznos trükkökkel ismerkednek ezekben a hetekben a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Csemete Egyesület szervezésében az általános iskolás gyerekek.

Túlvásárlás, felesleges csomagolóanyagok tömkelege, külső csín, silány minőség: ezekkel is találkozhat egy - egy laikus vásárló. Gyakran megesik, hogy a tapasztalatlan gyerekek is célpontjai a vad profitszerzésnek. Ezt megelőző céllal sikeres a Mátrix Közhasznú Alapítvány által, a csomagolási hulladék csökkentéséért és a tudatos vásárlói szokások fejlesztéséért indított környezetvédelmi program, melyet a Földművelésügyi Minisztérium és a Szelektálok.hu támogatta.

http://www.matrixalapitvany.hu/_kep/2018-03-matrix-csemete-tudatos-vasarlas02.jpg

Környezetvédelem, élhetőbb környezet

20 oktatási intézményben több száz gyermek számára került megrendezésre a felesleges hulladékok mennyiségének csökkentése érdekében előadássorozat. Az interaktív, képekben és információkban gazdag előadásanyagot a fiatalok érdeklődéssel fogadták. Az előadásokhoz kapcsolódó vetélkedőkben legaktívabb 60 gyermek csomagolástól mentes ajándék könyvet kapott.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője, Rácz Anett elmondta: kérdőíves felméréssel térképezte fel a szervezet a vásárlói szokásokat. A nem reprezentatív felmérésből kiderült, hogy a helyzet nem nevezhető jónak, sok embernél igen fontos szerepet tölt be egy - egy termék csomagolása, és a külcsín. A legtöbben mindent becsomagolnának, még a csomagoló papírt is. A szemléletformáló program fontosságát ez is mutatja.

Rácz Anett alapítványi elnök véleménye, hogy a "...világunkat mi magunk alakítjuk, nem mindegy azonban, hogy hogyan". A környezetvédelmi program pillanatairól kisfilm is készül, mely ahttp://www.matrixalapitvany.hu oldalon a tanárok, a diákok, a vásárlói szokások iránt érdeklődő lakosság számára is elérhető. Egy kis odafigyeléssel és tudatossággal óriási változások vihetők végbe a környezetünk védelme érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:22, vasárnap | Sport

Milák Kristóf aranyérmes 200 méter pillangón

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 200 méter pillangón szombaton a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.