Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Szeptember 28. 14:17, hétfő | Belföld
Forrás: Kis Mónika ügyvezető TUDÁSKLASZTER Nonprofit Kft.

Tradicionális értékek Termelőiskola Királyhegyes sikere az 77. OMÉK-en

Tradicionális értékek Termelőiskola Királyhegyes sikere az 77. OMÉK-en

Vasárnap ért véget a 77. omék, amely A Tudásklaszter nonprofit kft. tradicionális értékek termelőiskolájának sikereivel zárult.

A Kisvállalkozás által előállított termék kategóriában az OMÉK Élelmiszer Díjat a Tudásklaszter Társadalom és Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. kapta „Hagyma chutney almával és kápiával” készített terméke elismeréséül.

Az indoklás szerint, a Hagyma chutney karakteres íze a makói hagymának és az édes almának köszönhető, amelyet a keleti konyha fűszereivel ízesítenek. Íze különlegesen finom, felhasználása sokrétű, külső megjelenésében magas minőséget tükröz. A nyertes termék tökéletes példája a helyi alapanyagok, helyi munkaerővel, innovatív módon történő felhasználásának. Termékeik előállítása során kizárólag természetes alapanyagot használnak és hőkezeléssel tartósítanak. http://omek.itthon.hu/kiallitoi-informaciok/-/article/a-2015-os-omek-dijak-nyertesei

A KANÁLKA Termékcsalád három tagja pedig Kiváló Magyar Élelmiszer Védjegy használatának jogát nyerte el. Ezek a termékek a Pepperonetta, Sült fokhagyma rozmaringgal és a Hagyma Chutney almával és kápiával. http://elelmiszerlanc.kormany.hu/tudasklaszter-nonprofit-kft

Előzmények: 2013-ban vásárolt a Tudásklaszter Nonprofit Kft. ingatlant Királyhegyesen álmai megvalósításához. A KANÁLKA Termékcsalád otthonául szolgáló Termelőiskolát Európai Uniós támogatásból újították fel, amelynek célja egy olyan központ létrehozása volt, amely önfenntartó módon képes megoldani a helyiek foglalkoztatási problémáit, a tradíciók és gasztronómiai hagyományok megőrzésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.