Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 08. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: MTI

Továbbra is súlyos gondokat okoz a havazás Bajorországban

Továbbra is súlyos gondokat okoz a havazás Bajorországban

Továbbra is súlyos gondokat okoz a havazás Bajorország déli részén, az Alpok térségében, hétfőn egy járásban katasztrófaállapotot hirdettek.

A német tartomány legmagasabban fekvő járásai közé tartozó Miesbachban egy sor utat lezártak, mert a vastag hótakaró miatt járhatatlanná váltak. Várhatóan még napokig nem tudják helyreállítani a közlekedés zavartalanságát, ezért a tengerszint felett mintegy 700 méteren fekvő alpesi járás valamennyi iskolájában tanítási szünetet rendeltek el egészen péntekig.

Több további járásban is szünetel a tanítás, és sokhelyütt a szél miatt mindig újraformálódó hótorlaszok nehezítik a közúti és a vasúti közlekedést. A térségben szombat óta csaknem 150 centiméternyi hó esett, és a hét második felében ismét heves havazásra és hóviharokra kell számítani.

Az Alpok bajorországi részén mindenütt nagy a lavinaveszély, a második legmagasabb, négyes fokozatú figyelmeztetés van érvényben. Tovább növeli a balesetveszélyt, hogy a hó súlya alatt ágak szakadnak le és fák dőlnek ki az erdőkben. Egy 44 éves sítúrázó az életét veszítette egy Bad Tölz-Wolfratshausen járásbeli erődben, mert rázuhant egy fa. Az egyedül túrázó férfi holttestét vasárnap délután találták meg. Ő a harmadik halálos áldozata a tartományt sújtó rendkívüli időjárásnak.

Címkék: Bajorország, havazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.