Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Február 08. 09:10, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Továbbra is ingyenesen utazhatnak a veszélyhelyzettel összefüggő feladatokat ellátó, illetve a koronavírus-világjárvány elleni védeke

Továbbra is ingyenesen utazhatnak a veszélyhelyzettel összefüggő feladatokat ellátó, illetve a koronavírus-világjárvány elleni védeke

A Kormány döntése alapján a koronavírus-világjárvány következtében elrendelt veszélyhelyzetet és a veszélyhelyzetben hozott rendkívüli intézkedéseket a meglévő kötelezettségek változatlanul hagyásával fenntartja.

Emiatt február 7. után is korlátlan díjmentes utazásra jogosultak másodosztályon az egészségügyi dolgozók, valamint a védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi hallgatók, szociális, rendvédelmi és közigazgatási dolgozók a MÁV-csoport – a vasút, a HÉV és a Volánbusz – járatain is.

Az egészségügyi dolgozók, valamint a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő az orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók számára már november 11-től korlátlan díjmentes utazási lehetőség van érvényben. A díjmentes utazás csak másodosztályon vehető igénybe. December 16-tól kiterjesztették a kedvezményezettek körét. Ha a vírus elleni védekezésben vesznek részt, ingyen utazhatnak a szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi szolgáltatónál, intézményben, hálózatnál dolgozók, a közszolgálati tisztviselők és kormánytisztviselők, a honvédelmi vagy rendvédelmi feladatokat ellátó szerveknél jogviszonyban állók is, azaz a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatait ingyenesen használhatják. A jogosultságot minden esetben igazolni kell.

A kedvezmény a személyazonosság igazolására alkalmas okmány és a munkáltató által kiállított igazolás felmutatásával vehető igénybe. Az igazolás 486/2020. (XI. 10.) és az 582/2020 (XII.15.) kormányrendeletek mellékleteként érhető el, ugyanitt érdemes tájékozódni az érintettek pontos köréről is.

Ismét meghosszabbítják a lejáró okmányok érvényességét is, amelyek közül számos utazási kedvezmény igénybevételére is jogosít – például a diákigazolványok és az ezeket helyettesítő igazolások –, ezért az érvényesség meghosszabbítására vonatkozó előírásokat a kedvezmények érvényesítésekor is figyelembe veszik.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére