Városlista
2021. szeptember 19, vasárnap - Vilhelmina

Hírek

2019. Március 13. 15:03, szerda | Helyi
Forrás: Varga Anikó intézményvezető Bessenyei Ferenc Művelődési Központ

TOP-6.9.2-16 ”A helyi identitás és kohézió erősítése Hódmezővásárhelyen” KÉRDŐÍV

TOP-6.9.2-16 ”A helyi identitás és kohézió erősítése Hódmezővásárhelyen” KÉRDŐÍV

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata - konzorciumban a Bessenyei Ferenc Művelődési Központtal

– Európai Uniós támogatást nyert el 2017. év végén a helyi közösségek kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztésére és a közösségi szerepvállalás erősítésére.

A TOP-6.9.2-16-HM1-2017-00001 azonosítószámú, „A helyi identitás és kohézió erősítése Hódmezővásárhelyen” címet viselő, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ szakmai vezetésével megvalósuló projekt egy közösségfejlesztő, közösségépítő program, melynek legfőbb célja, hogy a városban élőket, képessé tegyük arra, hogy a saját kis közösségükben programokat, családias hangulatú délutánokat tudjanak megvalósítani, ezzel élhetővé téve saját lakókörnyezetüket, lakóközösségüket, és hogy helyben hozzá tudjanak jutni a saját igényeiknek megfelelő kulturális, és szabadidős programokhoz.

Az elmúlt időszakban a projekt keretében dolgozó közösségfejlesztők már sok háztartásba eljutottak és készítettek interjúkat annak érdekében, hogy felmérjék a vásárhelyiek igényeit a közösségi programok és rendezvények kapcsán. Az alábbi linken elérhető kérdőív kitöltésével a helyi lakosok munkánkat segítik, hiszen a legfontosabb számunkra, hogy programjaink a városrészekben élők igényeit tükrözzék!

http://www.vasarhelyikozossegek.hu/kerdoiv

A kérdőíveket elektronikusan a fenti linken, papíralapon pedig a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban tudják kitölteni 2019. március 19-ig!

Nagyon köszönöm segítségüket!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 16. 15:38, csütörtök | Helyi

Családi matiné a divat jegyében

Legyen Tiéd a Divat! címmel rendez családi délelőttöt gyerekfoglalkozásokkal a Tornyai János Múzeum az Ó!divat kiállításán szeptember 25-én 10 órai kezdettel.

2021. Szeptember 16. 15:34, csütörtök | Helyi

Első alkalommal köszönti az őszt az alföldi retró hétvége

A már jól ismert balatoni vonalak mellett szeptember 18-án és 19-én Szeged és Békéscsaba között is megcsodálhatók a MÁV-START retró járművei.

2021. Szeptember 16. 15:30, csütörtök | Helyi

Forgalomba állt az első megújult Bzx mellékkocsi

Befejeződött a MÁV Vagon Kft. székesfehérvári műhelyében az első, már a MÁV‑START új dizájn szerinti színekre festett Bzx mellékkocsi fővizsgálata,

2021. Szeptember 16. 15:23, csütörtök | Helyi

Vasútépítő munkagépek érkeztek a MÁV FKG-hoz

A MÁV FKG többek között a vasúttársaság több mint 7000 kilométeres vágányhálózatának karbantartásáért felel, évente a teljes hálózat körülbelül egynegyedén végeznek nagygépes karbantartási, illetve felújítási munkákat.