Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Január 31. 09:23, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - fotó:illusztráció

Tömegbaleset 70 járművel Szlovéniában - magyar sérült is van

Tömegbaleset 70 járművel Szlovéniában - magyar sérült is van

Egy magyar sérültje is van a Szlovéniában szombat délután történt tömegbalesetnek, amelyben legalább hetven gépjármű ütközött össze, illetve rohant egymásba a Ljubljanából Koperbe vezető autópályán

- közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) vasárnap hajnalban az MTI-vel. Mint írták, a külügyi tárca előzetes értesülése szerint összesen 15 magyar állampolgár - 3 autó és egy kamion - érintett a balesetben, egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba vittek.

A ljubljanai konzul folyamatos kapcsolatban van a magyar sérülttel, a szlovéniai nagykövetség pedig nyomon követi az eseményeket, illetve felvette a kapcsolatot az összes magyar érintettel, hazajutásuk megoldott - olvasható a közleményben.

A KKM arra kér minden esetleges további érintett magyar állampolgárt, hogy jelentkezzen a ljubljanai nagykövetség ügyeleti telefonszámán (+38651634220).

A sűrű köd miatt történt tömegbalesetben hírügynökségi jelentések szerint négyen meghaltak és mintegy harmincan megsérültek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.